Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Azara

Zlodziej w pracy, gdzie kupic kamerke

Polecane posty

Gość Azara

Jak w temacie. Od dłuższego czasu dziwnie znikają mi pieniądze z portfela. Regularnie co jakiś czas. Różnie-czasem 100, czasem 200, czasem 400zl. Zwykle kiedy mam kilkanaście banknotów, ale zdarzyło się i tak, że miałam 220 zł i nagle zostało 20. Najpierw myślałam, że to dzieci mi podbierają, ale teraz jestem pewna, że nie. Zaczęłam liczyć pieniądze w domu przed wyjściem do pracy i potem tuż przed wyjściem z niej. I wtedy się okazało, że co jakiś czas brakuje mi pieniędzy. Szczerze mówiąc chodzi mi o poradę, gdzie i jaką kamerkę kupić, tak żebym mogła nagrać złodzieja. Tak naprawdę jestem prawie pewna, kto jest złodziejem, ale potrzebuje dowodów.

Gość gość
Może zbiera ci kolega z pracy któremu miałaś zapłacić za bzykanie a nie zapłaciłaś mu.

Gość Azara
Zwłaszcza, ze w pracy nie mam mężczyzn

Gość gość
Azara pracujesz w domu uciech do którego faceci przychodzą po to żeby za kase zakisić ogóra?

Gość Azara
Pracuję w spółce BaraBara Company.

Gość gość
Poradz sie w sklepie, kamere trzeba zainstalowac w pomieszczeniu, na to musi zgodzic sie pracodawca. Moze prosciej jest zalozyc alarm na otwarcie torebki czy portfela a wczesniej powiadomic policje.

Gość gość
Z pracodawcą nie będzie problemu więc o to się nie martwię, zwłaszcza że wie już o moim pomyśle. Znałalam cos na allegro, chyba zamowie i zobaczę co z tego wyjdzie.

Gość gość
ja mam taką radę- pracowałam w markecie i ginęły pieniądze z kurtek, torebek. Weź do pracy parę banknotów, jak zwykle. Przed pracą wtajemnicz kogoś zaufanego-np. szefa. Pokaż mu banknoty i zapisz nr seryjne. Sprawdzaj co jakiś czas stan gotówki. Jeśli zauważysz brak, wzywasz policję, prosisz o przeszukanie. W moim sklepie poprosiliśmy podejrzane(sprzątaczki) o dobrowolne okazanie wszystkich pieniędzy, kieszeni i torebek. Jedna od razu się przyznała, wezwaliśmy policję.

Gość gość
zgodę na nagrywanie musi wyrazić pracownik, w tym Twój złodziej. Do tego on może Cie oskarżyć o bezprawne nagrywanie.

Gość Azara
To maleńka "firma". Jesteśmy w niej 4( w tym 2 to szefowe-jedna moja, druga kolezanki, wiec podejrzana jest jedna). Pracujemy w super atmosferze, wręcz się przyjaznimy. Z tą, która podejrzewam również. I tu sytuacja jest trudna. Mąż mojej szefowej jest policjantem.

Gość gość
hmm no to załóż kamerkę, ale ona raczej nie bedzie mogla byc dowodem np. na policji. Wtedy zwolnijcie ja ale bez dyscyplinarki.

Gość Azara
Ja w sumie chciałam nagrać to dla siebie, nie jako dowody na policji. Chcę tak naprawdę odzyskać swoje pieniądze, na które naprawdę sumiennie pracuję(co zresztą docenia moją szefowa). Chciałam jej tylko pokazać i udowodnić, że wiem. Ale może faktycznie będzie lepiej spisać nr banknotów i jeśli tylko znikną poprosić o pokazanie. A jeśli się nie zgodzi to wezwać policję. Przykrą sytuacją. naprawdę.

Gość gość
no niestety, poradz sie jeszcze znajomego policjanta

Gość gość
Daj znać jak zlapiesz złodziejkę i jak zareagowała

Gość StrawberryGirl
Konsalnet proponuje wiele ciekawych, zgodnych z biegiem technologicznym rozwiązań, dzięki czemu na ich stronie możecie znaleźć wszelkie rozwiązania na zabezpieczenie swojego dobytku przed zlodziejami. Ich systemy zabepzieczeń są na genialnym poziomie https://www.konsalnet.pl/oferta/monitoring/