Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysoki puls.

Polecane posty

Gość gość

Od dłuższego czasu zmagam się z wysokim pulsem. Nie wiem czym jest on spowodowany. Wyniki badan lekarskich jeśli chodzi o kardiologa - echo serca, EKG - wszystko na medal, w jakim najlepszym porządku. Wyniki krwi w normie - oprócz żelaza, które teraz się podniosło i też już jest w normie. OB 4 , CRV bardzo niskie i również w normie - brak jakiegokolwiek stanu zapalnego. Sampoczucie kiepskie- ciągła senność, ospanie, bóle głowy. Studiuję- wstaję rano koło 6/5.30 wracam do domu w godzinach 17-20 . Wolne mam weekendy, w które próbuję odpocząć, sypiam koło 6 godzin. Dostaję raz w tygodniu solidną dawkę treningu, po którym jestem już kompletnie wykończona. Czym w mojej sytuacji może byc taki wysoki puls ? Cisnienie mam dość niskie- puls w granicach 96

Gość gość
Palenie, za malo plynow, stres. Spij ca. 8 godzin i nawadniaj sie od rana.

Gość gość
Nie jestem nałogowym palaczem. Dziś wyjątkowo spaliłam dwa papierosy. A czy przemęczenie ma wpływ na tętno ?

Gość gość
Nie wiem, ja mam zawsze około 110 w domu, u lekarza około 140, a na Holterze wyszło maksimum 175 :D Za to ciśnienie strasznie niskie. Lekarze nie wiedza jak to unormować (było już mase różnych tabsów), a ja się śmieję, że wszystko mam na odwrót.

Gość gość
Kurczę aż tak ? Nie przeszkadza Tobie to ? Nie czujesz się z tego powodu źle ?

Gość gość
Moim zdaniem taki puls to nic dobrego. Ja miałam taki puls i na dobra sprawę mi to nie przeszkadzało ale doszły do tego zaburzenia pracy serca i miałam czasem wrażenie że serce mi wyskoczy przez gardło. Nie było rady musiałam iść do kardiologa - wybrałam się prywatnie w http://kardiologchojnice.com.pl/ bo na nfz to mogłam się dostać za rok dopiero. Lekarz zrobił ekg, założył holter , zrobił echo serca i wyszło, że mam lekka arytmie. Lekarz przepisał mi betaloc 50 i wszystko wróciło do normy.

Gość gość
Też tak mam. Ostatnio wylądowałam w szpitalu bo puls miałam 160, ciśnienie 150/100. Ale to nie przez to tylko przez to, że nie mogłam oddychać. U mnie prawdopodobnie było to spowodowane anemią i wysokim poziomem sodu i potasu. Sprawdzałaś sód i potas? Od tego serce źle pracuje często. Ale w sumie 96 to nie jest zły puls. Ja taki miałam po podaniu leków na spowolnienie akcji serca i lekarz powiedział, że jest okej. To tylko nieznacznie podwyższone.