Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Manka66

Nie zapozno na ciaze pierwsza?

Polecane posty

Gość Manka66

OST.okres 23 wrzesien, sex od 26 do 7 pazdziernika, mam.mdlosci rano a moze to moj wkret?stara jestem..wiec sama juz nie wiem, mam 39lar.to moja 2 ciaza (pierwsza poroniona)dawno temu.Myslicie jak dzis zrobie test to bedzie wiarygodny??

Gość beti220
Raczej na 100% jesteś w ciąży,gratulacje

Gość gość
W tym wieku powinnaś mieć chyba wiedzę na temat cyklu i zapłodnienia. Jeśli masz długie cykle jest szansa, ze ominęłaś owulację. Dwa, nawet jeśli nie to jajko ledwo co się zagnieździło, wiec objawy są mało prawdopodobne. A co do tematu - pytasz czy nie za późno jak już jest opcja, że zaszłaś?

Gość gość
Poczekaj do okresu..ewentualnie zrob tydz przed.

Gość Manka66
Mam wiedze..oczywiscie,ale roznie bywa, cykle 28, 29 dni.jedt sens robic test??

Gość gość
myślałam ze wiek jest podany w twoim niku:D. Nie jesteś jeszcze stara, ja bym zrobiła betę

Gość gość
Albo zrób krew, albo poczekaj na termin miesiączki. Ale licz się z tym, że jak nawet beta z krwi wyjdzie pozytywna, to nie ma co się nakręcać, tak wczesna ciąża niczego nie musi oznaczać.

Gość gość
Co masz na mysli..nie musi oznaczac?? Ze nie donosze??

Szczerze poczekaj do terminu @ i wtedy wykonaj tedst, albo lepiej od razu badanie beta hcg z krwi. Milion przypadkow bylo juz na kafe, co testy oszukiwaly, a badanie krwi zawsze powie prawde:) Wcale nie jestes stara,mamy XXI wiek!!!!!! To juz nie te czasy,kiedy jedynym czasem an ciaze byl wiek 18+kilka...

Gość gość
gość dziś Wiele kobiet roni nie wiedzac nawet o tym bo dzieje się to ok 3-5 tygodnia, wiec są przekonane, ze po prostu dostały miesiączkę. Te jajka z reguły sa po prostu wadliwe, dochodzi do jakichś błędnych podziałów itp. Są różne statystyki, ale jedne mówią o tym, że nawet może 40-50% wszystkich zapłodnień kończy się poronieniem na różnym etapie (czasem nawet przed implantacją), ale świadomych poronień jest mniej.

Dlatego tez wielu ginekologow przepisuje swoim pacjentkom starajacym sie o ciaze w drugiej polowie cyklu (po owulacji) luteine, ktora ma zwieksxzyc szanse na prawidlowe zagniezdzenie.Nie tylko wadliwe jajeczka sa wydalane,ale czasem jajeczko nie potrafi sie zaczepic o sciane macicy i tez konczy sie to wydaleniem.Dzieje sie to w okolicach miesiaczki i kobiety czesto nie zdaja sobie nawet sprawy,ze jajeczko zostalo zaplodnione, bo zostaje naturalnie usuniete razem z miesiaczka. Dlatego tez lekarze nie polecaja testow ciazowych przed dniem spodziewanej @,zeby sobie nadziei nie robic.

Gość gość
Wszystko sie moze zdarzyc

Gość gość
Kolo 40 masz marne szanse