Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 jumikkk

jakie ogrzewanie?

Polecane posty

Go艣膰 jumikkk

Pad艂 nam piec i ju偶 nie da si臋 go odratowac, na szybko musimy co艣 kupi膰. Namawiam faceta na kocio艂 na pellet, ma kto艣 i podzieli si膮 wra偶eniami? Musimy szybko podj膮膰 decyzj臋

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
ogrzewanie na pellet jest dro偶sze ni偶 na w臋giel .. W dodatku bior膮c pod uwag臋 ceny pelletu z ostatnich lat , to nigdy nie stanieje natomiast w臋giel maszduzy wyb贸r dostaw贸w mozesz wybrac tani za 600 z艂 za tone albo dro偶szy przy pelletcie nie masz zadnego wyboru jestes skazana na drogi opa艂 .. Zamiast pelletu mozesz rozwa偶y膰 gaz jest wygodniejszy w u偶yciu , nie musisz schodzic do kotlowni i na pewno nie dro偶szy wymienie c***aliwa w ogrzewaniu od najtanszego do najdrozszego drewno > w臋giel > gaz> pellet > olej > pr膮d

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wymienie c****aliwa w ogrzewaniu od najtanszego do najdrozszego drewno > w臋giel > gaz> pellet > olej > pr膮d

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
1..oto paliwa w ogrzewaniu od najtanszego do najdrozszego drewno > w臋giel > gaz> pellet > olej > pr膮d 2 .. A teraz od najwygodniejszego w uzyciu do najbardziej klopotliwego pr膮d> gaz > olej> pellet> kocio艂 na ekogroszek podajnikowy > kocio艂 na w臋giel tradycyjny > drewno pomy艣l o kotle na ekogroszek kosztuje w granicach 6 tys z艂 Popularna firma produkujaca takie kotly to na przyklad Defro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hikoli
Czy cena jest najwa偶niejsza? Osobi艣cie uwa偶am ze najwa偶niejsze w domu jest ciep艂o w pomieszczeniu. Dlatego zdecydowa艂em si臋 zainstalowa膰 ogrzewanie pod pellet. Dobry wysokokaloryczny pellet.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak naprawd臋 jak u偶yjesz bardzo dobre materia艂y do ocieplenia to niewa偶ne jakie b臋dzie ogrzewanie. Ja przy budowie domu mia艂am zastosowany system CARBON od caparola. 艢ciany nie przepuszczaj膮 ciep艂a i rachunki za ogrzewanie mam naprawd臋 niskie

Udost臋pnij ten post

no tak, ale je艣li za to samo ciep艂o mo偶esz zap艂aci膰 mniej to po co przep艂ca膰 kupuj膮c pellet, ekogroszek czy nawet gaz? policzcie sobie ile kosztuje ogrzewanie pomp膮 ciep艂a. r贸偶nice s膮 znaczne na korzy艣膰 oze - http://vikersonn.eu/kalkulator

Udost臋pnij ten post

Ja lubi臋 ekologiczne rozwi膮zania i zastanawiam si臋 nad monta偶em w domu instalacji solarnej: https://www.immergas.pl/ . Nie do艣膰, 偶e to wygodny system i nie wp艂ywa negatywnie na 艣rodowisko natualne, to jeszcze jego zalet膮 jest du偶a oszcz臋dno艣膰 got贸wki, kt贸r膮 tracimy na podgrzewaniu wody w domu. Co Wy s膮dzicie o takim rozwi膮zaniu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
My kupili艣my kocio艂 z podajnikiem 艣limakowym SKAM-R DUO od firmy Stefaniak http://www.stefaniak.pl/ i jeste艣my bardzo zadowoleni z wyboru. Mo偶na w nim spala膰 ekogroszek, pellet i mia艂. Kocio艂 ma dobr膮 sprawno艣膰 ciepln膮, 5 lat gwarancji na szczelno艣膰 wymiennika, 偶eliwny palnik drugiej generacji, og贸艂em to bardzo dobry kocio艂, nam dobrze s艂u偶y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AdamKonrad1
W mojej ocenie bardzo dobrze wypadaj膮c piece wolnostoj膮ce, a w szczeg贸lno艣ci oferta https://kratki.com/sklep/pl/produkt/1516/koza-ab Koza jest eleganckim oraz ekonomicznym 藕r贸d艂em ciep艂a w domu. Umieszczanie pieca wolnostoj膮cego w salonie dodatkowo wytwarza przytulny i bajkowy klimat. Blask ognia ogrzewa wn臋trze oraz ociepla atmosfer臋. Obecnie kozy posiadaj膮 du偶e przeszkolone drzwiczki, w kt贸rych wida膰 偶arz膮ce si臋 polanki drewna. Blisko艣膰 ognia sprawia, 偶e cz艂owiek si臋 relaksuje i zapomina o dr臋cz膮cych go problemach. Wsp贸lne przesiadywanie z rodzin膮 w okolicy pieca wolnostoj膮cego wywo艂uje przyjazn膮 atmosfer臋. Takie spotkania s膮 idealnie na pogodzenie si臋 po rodzinnych sprzeczkach i sp臋dzanie wolnego czasu. Opr贸cz wielu cech estetycznych oraz walor贸w grzewczych kozy na jej funkcjonalno艣膰 wp艂ywaj膮 tak偶e inne aspekty. W kozach wa偶na jest wielko艣膰 drzwiczek umo偶liwiaj膮cych podk艂adanie opa艂u. Kozy grzewcze cz臋sto s膮 wyposa偶one w ma艂e drzwiczki, przez kt贸re ci臋偶ko jest pod艂o偶y膰 kolejne drewienka. Opr贸cz tego ma艂e wej艣cie wymaga korzystania z niewielkich polanek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 balkisla
palimy pelletem ze stelmetu ju偶 drugi rok, ceny nie skacz膮 tak w g贸r臋 jak przy gazie, kt贸rym wczesniej ogrzewali艣my, w kot艂owni nie ma wsz臋dzie sadzy, worki s膮 por臋czne i 艂atwo z nich si臋 sypie, dla nas swietne rozwiazanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja zdecydowa艂am si臋 na piec na ekogroszsek. Mog臋 wam powiedzie膰 偶e na samym zakupie pieca si臋 nie ko艅czy. Trzeba znale藕膰 jeszcze sprawdzonego dostawc臋 w臋gla. Mi po d艂u偶szych poszukiwaniach uda艂o si臋 trafi膰 na firm臋 www.sklep.weglosmyk.pl, kt贸ra oferuje ekogroszek wysokiej jako艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Du偶o os贸b powiesi艂o psy na rozwi膮zaniach elektrycznych, ale istniej膮 ju偶 grzejniki w wersji energooszcz臋dnej z niskim poborem energii. Sama zainwestowa艂am w instalacj臋 od www.termoelektryka.pl i rachunki wcale nie skoczy艂y jak by si臋 mog艂o wydawa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majro
wydaje mi si臋, 偶e na pr膮d mo偶e mie膰 sens jak si臋 to po艂膮czy z fotowoltaik膮 inaczej chyba troche za drogo... Ja mam pompe ciep艂a i juz to podnioslo mi rachunki, dlatego prowadz臋 rozmowy z www.pvprojekt.com nt paneli s艂onecznych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
oczywi艣cie, 偶e fotowoltaika do pompy ciep艂a - jest wydajnie - pr膮d i ogrzewanie! nie daj sobie wcisn膮膰 kolektor贸w i uwa偶aj na tak膮 firm臋, jak FOTON TECHNIK - totalna poracha! oni nie wiedz膮 nawet co to s膮 panele s艂oneczne i 偶e s艂o艅ce jest potrzebne do produkcji pr膮du - montuj膮 je w cieniu ;/ barany!

Udost臋pnij ten post

koniecznie panele! patrzcie jakie mamy pi臋kne s艂o艅ce za oknem! :) uzyski z produkcji pr膮du same p艂yn膮!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
odnawialne 藕r贸d艂a energii!! lubi臋 to :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
monokryszta艂y! mam! i uzyski tyyyy偶 mam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
panele s艂oneczne wypra wiatraki!!! b臋dzie WIELKA PI臉KNA POLSKA - sk膮pana w s艂o艅cu!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
palene sloneczne dominuja razem z biomasa na rynku energetycnzym - to jasne ... wegiel, haha umiera smiercia powolna ale skuteczn膮!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rikoo
Wydaje mi si臋, 偶e ogrzewanie gazowe b臋dzie ca艂kiem fajn膮 opcj膮, wiem, 偶e jest du偶o mit贸w, 偶e to bardzo drogie, 偶e nie op艂acalne - c贸偶, troch臋 prawdy w tym jest. Na pewno jest troch臋 dro偶ej od w臋gla czy drewna, ale bior膮c pod uwag臋, 偶e jest to w zasadzie instalacja bezobs艂ugowa to zyskujemy czas. Niby nic, ale sp臋dzanie 2 godzin w kot艂owni w sezonie grzewczym to nic mi艂ego, a przecie偶 mo偶na ten czas sp臋dzi膰 bardziej produktywnie. Naprawd臋 polecam zainteresowa膰 si臋 ogrzewaniem gazowym, szczeg贸lnie gdy si臋 jest ju偶 troch臋 starsz膮 ni膰 30 letni膮 osob膮, warto pogada膰 z fachowcami np http://tezet.pl/ zajmuj膮 si臋 budow膮 instalacji oraz dostaw膮 gazu do domu. Policzy膰 ile to kosztuje itd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maciek89222
A zastanawiali艣cie si臋 kiedy艣, jak wygl膮da ogrzewanie w domu wielorodzinnym? Ja ostatnio dowiedzia艂em si臋 ze strony http://www.bartoszwentylacja.com.pl/oferta/domy-wielorodzinne 偶e w takim przypadku r贸wnie偶 mo偶liwa jest rekuperacja, wi臋c bardzo fajnie skoro s膮 takie opcje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moim zdaniem, jak ogrzewanie domu to jedynie gazowe. W http://gal-gaz.pl/ jest 艣wietna cena gazu. bardzo polecam wyb贸r tego ogrzewania, dlaczego? bo to jest tanie i dobre, bardzo wydajne rozwi膮zanie!

Udost臋pnij ten post

Geotermalne pompy ciep艂a nale偶膮 do najbardziej efektywnych system贸w ogrzewania budynk贸w i przygotowywania ciep艂ej wody u偶ytkowej. Niezale偶nie od pory roku pompy ciep艂a odzyskuj膮 i przetwarzaj膮 energi臋 s艂oneczn膮 zgromadzon膮 w gruncie, chroni膮c 艣rodowisko naturalne i redukuj膮c koszty ogrzewania domu. W niekt贸rych przypadkach mo偶na zmniejszy膰 koszty nawet o 50%. Pompa ciep艂a jest rozwi膮zaniem obliczonym na u偶ytkowanie nawet przez 25 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wg mnie piec na pellet to bardzo dobry pomys艂 i inwestycja na przysz艂o艣c. Pellet te偶 mozesz np. tutaj kupic http://makopellets.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co my艣licie o pompie ciep艂a? W艂a艣nie si臋 z m臋偶em zastanawiamy nad tym rozwi膮zaniem. Dzwonili艣my wst臋pnie do firmy https://arctic-klimat.pl/pompy-ciepla-oszczednosc/ i zastanawiamy si臋 czy to b臋dzie korzystne rozwi膮zanie?

Udost臋pnij ten post

Nie od dzi艣 wiadomo, 偶e pompy ciep艂a s膮 ca艂kiem ekologicznym i skutecznym sposobem je艣li chodzi o ogrzewanie dom贸w. Je艣li szuka kto艣 jakiego艣 ca艂kiem sensownego rozwi膮zania, to polecam https://fonko.pl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ariadna

Fajna sprawa to panele- promienniki od Ecosun www.rotal.pl 聽Co艣 takiego ma moja siostra i to super rozwi膮zanie. Daj膮 ciep艂o a fajnie wygl膮daj膮, mo偶na je montowa膰 na 艣cianie czy suficie, ale mog膮 miec te偶 form臋 obraz贸w czy lustra, og贸lnie potrafi膮 by膰 prawdziw膮 ozdob膮 mieszkania.聽

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰