Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zarabiaja lekarze rezydenci ze tka im zle?

Polecane posty

Gość gość
Na koniec napisze jeszcze tylko tyle, że po tym temacie właśnie widać, ze ludzie mają ból d**y, że nie dostali czegoś za darmo. Teraz 90% uczelni w Polsce ma żenujący poziom, a medycyna to jedyn z nielicznych kierunków na którym naprawdę trzeba zakuwać żeby przetrwac

Gość gość
to sie mozna targowac, ale u kierowcy autobusu wystarczy sekunda nieuwagi, a lekarz moze pracowac jednak nieco wolniej. no i znaczna wiekszosc z nich robi proste rzeczy, zwłaszcza ci rodzinni, wypisuja recepty na antybiotyki, tez popadaja w rutynę... zauwazyłam ze wiedza lekarzy rodzinnych jest żenująco niska, a specjalisci na ogół nie znają nic poza własna specjalizacja

Gość gość
Ja jestem rezydentem i szczerze mowiac za te 2 tys w Poznaniu przymieram glodem. Mam 35 lat (serio) i nadal pomaga mi 65 letnia matka

Gość gość też lekarz
ty rezydencie z miasta sknerów czemu ukrywasz dodatkowy tysiąc zarobków?

Gość gość
gość dziś Ja jestem rezydentem i szczerze mowiac za te 2 tys w Poznaniu przymieram glodem. Mam 35 lat (serio) i nadal pomaga mi 65 letnia matka :D:D:D:D:D to idź na kasę do biedry robić

Gość gość
Za dodatkowy tysiac to ja bym zabil

Gość gość
Ja jestem rezydentem i szczerze mowiac za te 2 tys w Poznaniu przymieram glodem. Mam 35 lat (serio) i nadal pomaga mi 65 letnia matka smiech.gifsmiech.gifsmiech.gifsmiech.gifsmiech.gif to idź na kasę do biedry robić lapka.gif A ty lub ktos z twojej rodziny w orzpadku zawalu/wylewu/raka/udaru/wypadku/wstaw dowolne idz do weterynarza albo do biedronki na zaplecze moze ci pomoga

Gość gość
Internauci postanowili przyjrzeć się niektórym z protestujących. Przypadek jednego z lekarzy jest naprawdę zaskakujący. – Jeden z przywódców strajku: 18.09.2017 protestujący stażysta dostał prawo do wykonywania zawodu, po 12 dniach 01.10. 2017, rozpoczął pracę w szpitalu. Nie przepracował nawet 10 dni JUŻ STRAJKUJE. Dodatkowo, jak widać, lubi protesty pod tęczowymi flagami, protesty w obronie sądów itp., a foto główne na profilu zapewne daje nadzieję na obcą pomoc. Inny strajkujący - to brat dziennikarki pracującej w Wyborczej. Za wszystkim stoi SLD i były szef resortu zdrowia . Totalna opozycja zeszła z ulic do szpitali.

Gość gość
Internauci detektywi nigdy nie zawiodą :) tak sie działo już w wielu "spontanicznych" akcjach, że szybko wykadrowali osoby które w różnych protestach, były różnymi osobami w innych zawodach. Brawo dla internautów.

Gość gość
A prawda jest taka że początkujący lekarz zarabia tyle co pomocnik na budowie. No i uczą się jak brać w łapę, łapać fuchy na kilka etatów itd System polskiej służby zdrowia wymusza patologie, uczciwi i porządni są eliminowani selekją "naturalną". Jestem budowlańcem to wiem jakie są zarobki na budowach i mam w bliskiej rodzinie początkującą lekarkę i już się "uczy" jak zarobić.

Gość gość
Na 2 października lekarze rezydenci zapowiadają strajk głodowy w proteście przeciwko – jak mówią – swoim głodowym pensjom. Obecnie wysokość zasadniczego wynagrodzenia miesięcznego w pierwszych dwóch latach rezydentury wynosi 3170 zł, po dwóch latach rezydentury - 3458 zł, zaś w dziedzinach określonych jako priorytetowe - odpowiednio - 3602 zł oraz 3890 zł (są to kwoty brutto). JEŚLI PONAD 3 TYS TO PENSJA GŁODOWA, TO NIECH IDĄ NIE GŁODOWAĆ ZA PENSJE DO MERKETU 1.800ZŁ

Gość gość
ja mam rente 700zł to jaka to jest renta, pogrzebowa?

Gość gość
gość dziś ja mam rente 700zł to jaka to jest renta, pogrzebowa? Raczej na pogrzeb nie wystarczy, albo trumna albo stypa.

Gość gość
wyobrażcie sobie że teraz policjanci i strażacy zrobią taki strajk i położą się i będą głodować bo im jest źle bo ich praca za marne pieniądze to narażanie życia dla innych a w razie nieszczęścia to gówniana renta i niech się dzieje co chce ,wszyscy będą krzyczeć że to służba że tak wybrali,ale spróbujcie nawtykać lekarzowi albo pielęgniarce to kara jak za obraze funkcjonariusza na służbie, niech sie zdecydują i jasno określą czy to co robią to jest praca czy służba

Gość gość
Praca i powinna byc dobrze oplacana. Szczerze 2 tys nawet dla poczatkujacego lekarza to smiech. I nie , nie jestem lekarzem. Mam wlasna firme informatyczna, zarabiam 9-12 razy tyle co taki lekarz. Watpie czy osoba z takim wyksztalceniem powinna zarabiac na poziomie faceta pracujacego w skupie zlomu. (W skupie zlomu zarabia sie 2 na reke)

Gość gość
Myśli że szkole zakończy i zaraz będzie renomowanym lekarzem i będzie zarabiał kokosy. Wystarczy że zrobią system 4 zmian i po problemie. A jak się robić niechce to do łopaty. Tam więcej zarobi po 13 h ciężkiej pracy.