Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci mają zwierzęta w domu?

Polecane posty

Gość gość

Pytam z ciekawości. Mamy kotkę, teraz będziemy mieć chomika w klatce. Chcielibyśmy jeszcze psa, ale się nie zdecydujemy. Za duży obowiązek, a i my cały dzień poza domem. Jak jest u was? Czy dzieci dbają o te zwierzęta czy to spoczywa na was?

Gość gość
wybrałam zycie ze zwierzetami. dzieci oddałam

Gość gość
mamy psa, córka 7l. po szkole go wyprowadza, a z rana my

Gość gość
Moj ma 19m-cy i kupilismy psa labradora. Oboje wychowywalismy sie w domu gdzie byly zwierzeta i tego tez chcielismy dla naszego dziecka. Minelo juz 2 m-ce pies jak stanie na tylnich lapach jest rowny wzrostem z naszym synem ale to jego ukochany przyjaciel choc to mlode i glupie bo ma dopiero 3mce to sa nierozlaczni

Gość dinka123
Mamy w domu psa który chodzi krok w krok za synem. małe dziecko często coś podnosi z podłogi dbamy żeby nie było tam sierści. Pies do karmy dostaje vetoskin z vetexpert preparat który wzmacnia sierść. Ale ogólnie jest spoko. Jeden pokrzyczy drugi poszczeka i jest wesoło. :)

Gość gość
Tak! Moim zdaniem to świetny pomysł na to ,żeby nauczyć dzieci nie tylko odpowiedzialności, ale także zorganizowania. My mamy świeżego towarzysza naszej rodziny adoptowanego z tego miejsca http://sdz.org.pl - gorąco polecam!

Gość gość
My mamy chomika, na psa się nie zdecydowałam ponieważ trzeba mu poświęcić zdecydowanie więcej czasu, a nas bardzo często nie ma w domu. Dzieci wybrały chomika i się nim zajmują. Sprzątają mu, karmią go, wiedzą, że skoro chciały zwierzę to ich obowiązkiem jest opiekowanie się nim.

Gość gość
Pies, chomik, rybki.

Gość gość
Kocurro:)

Gość gość
Ja mam 3 dzieci. W domu namy chomika, świnkę morską, królika, 3 koty i 4 psy.

Gość gość
tak, rozkosznego aligatorka

Gość gość
My mamy karaluchy,pajaki i pluskwy

Gość gość
Ja zawsze miałam zwierzęta w domu, więc moim dzieciom też nie odmawiam. Były gryzonie, rybki, kanarki, ale już niestety nie ma, krótko żyją małe zwierzęta. Teraz mamy tylko dwa psy. Wychodzimy wszyscy, w domu zajmują się dzieci głównie. Uważam, że dom bez zwierząt jest pusty.

Gość gość
Mamy kota i rybki, dziecko ma 4 miesiące , nie wyobrażam sobie domu bez żadnego zwierzęcia, zawsze jakieś miałam , dzieci powinny mieć zwierzęta bo uczą się obowiązków i odpowiedzialności opiekując się zwierzęciem i bez zwierząt dom jest pusty

Gość gość
Pies. Husky. Byl przed dzieckiem, teraz ma 10lat, dziecko 5. Jakos sie dogaduja choc na poczatku bylo ciezko.. ale teraz okreslilabym ich relacje jako symbioze :) Nie wychodzi z nim bo by go nie utrzymal ale dokarmia i troszczy sie o niego. Czasem spia razem przytuleni.

Gość gość
Moim zdaniem jeśli bierze się psa, aby dziecko czegoś nauczyć (a takie argumenty tu padają), to powinien to być pies ze schroniska (są też szczeniaki) i dziecko powinno razem z rodzicami osobiście udać się po tego psa. Przy małych dzieciach wzięłabym pod uwagę też to, że psy rasowe częściej chorują i są delikatniejsze niż kundelki. Gdybyśmy się mieli teraz przy małych dzieciach zdecydowac na psa, to byłby to szczeniak ze schroniska. Mówię to jako osoba, która praktycznie zawsze miała psy :)

Gość gość
Ptaki odradzam. Za bardzo męczą się w klatkach.

Gość gość
kot domowy w domu, miłośc mojego syna, nie wychodzący - 2 psy na podwórku i kot podwórkowy---nie wchodza do domu

Gość gość
Zawsze mialam psy, teraz też mam 7 letnią pinczerkę i 4 letnią corkę. Pies uwielbia małą.

Gość gość
Oczywiście, nie wyobrażam sobie domu bez zwierzęcia. Mamy świnkę morską, ma na imię Wacuś i jest najukochańszy na swiecie. Mały, kochany przytulas.

Gość gość
gość dziś Sprawcie Wacusiowi drugą świnkę morską albo króliczka, będzie miał też swoją zwierzęcą rodzinę oprócz Was -polecam. My mieliśmy jedną świnkę, teraz są dwie. obie samiczki.

Małym dzieciom absolutnie nie powinno kupować się świnek morskich i innych delikatnych, małych zwierząt, to jest skrajnie nieodpowiedzialne. Najlepszy jest pies, kot albo króliczek.

Gość gość
Nie i miec nie beda.

Gość gość
Nie ma, zwierzęta śmierdzą, brudzą i kosztują. Nie chce ich mieć.

Gość gość
Nie mamy zwierzat. Glownie dlatego ze w tygodniu spedzamy niemal cale dnie poza domem (praca i szkola) a w weekendy i wakacje zazwyczaj gdzies wyjezdzamy. Zwierze oprocz opieki potrzebuje tez towarzystwa. A oprocz tego jestem za lemiwa zeby jeszcze dodatkowe sprzatanie sobie na glowe wziac ;)