Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okazalo sie ze mąz nie zaplacil drugiej raty oc i teraz ja mam problem..pomozcie

Polecane posty

Gość gość

ja zawieralam umowe na oc ,bo mąz byl za granica i nie mogl tego zrobic i wlascicielem auta jest tylko i wylacznie on i to zostalo wszystko podane tam w umowie ja bylam tylko zawierajaca umowe nagle zaczely do mnie przychodzić smsy ,że druga rata jest nieoplacona ..dzwonilam i mowilam zeby zaplacil,a on obiecal ze to zrobi.. teraz przyszlo pismo ze sprawa zostaje skierowana do sądu bo rata oc nie zostala oplacona.. dzwonilam tam i powiedziano mi ,że ja powinnam to zaplacić bo ja zawieralam umowe i to na mnie ciazy tez to wszystko.. mam takie nerwy ,że jestem juz wrakiem boje sie ,że komornik na mnie siądzie i kolezanki z pracy mowia ze bede placić jakas wielką kare kilka tysiecy.. maz sie nie odzywa ..poza tym jestesmy w separacji..zaluje ,że zrobilam to dla niego bo teraz sama bede miec jaja..

Gość gość
Kiedy dostalas to pismo czy smsa ze sprawe daja do sadu? Jak na dniach to dzwon tam i powiedz ze to oplacisz.Oni tak od eazu z dniem wyslania powiadomienia nie daja do firmy windykacyjnej

Gość gość
Nie ma żadnego sądu, po prostu za niezapłacenie OC jest kara z Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego, nie pamiętam dokładnie ile ale coś koło 4 tyś. Jak nie zapłacisz to Urząd Skarbowy ściągnie i tyle w temacie.

Gość gość
ale to mialo byc zaplacone w lipcu a jest padziernik ludzie pocieszcie mnie blagam sciagna mi z konta 4 tysiace??dlaczego mi ? gdybym wiedziala to bym w zyciu sie nie zgodzila zawierac na siebie umowy..przeciez jego dane figuruja w umowie i on jest wlascicielem auta..a ja teraz musze ponosic konsekwencje..nikt mnie nie poinformowal ,że tak bedzie,wrecz zapewniano ,że ja tylko zawieram umowe..ech

Gość gość
no to grubo.... wspolczuje ci

Gość gość
Zadzwoń kobieto do ubezpieczyciela i wyjaśnij. Moze uda sie zapłacić ratę oc z odsetkami, żeby z sądu wycofali. Dzwon i nie zwlekaj. A Teoj mąż to gnój! Jak bedziesz sie rozwodzić to przy podziale majątku napisz o zwrot poniesionych opłat oc!

Gość gość
Kuwa ludzie co za brednie... Umowa OC obowiązuje WŁAŚCICIELA pojazdu mechanicznego i wbij sobie to raz na zawsze do tej pustej głowy! Nie Twój samochód, nie twoje zmartwienie. Skąd się biorą tacy idioci:O

Gość gość
dzwonilam tam i pani mi powiedziala ,że moge zaplacic i ja tez ponosze z tego tytulu konsekwencje razem z wlascicielem auta. skoro ja zawieralam umowe to ja musze zaplacić ..i to nic ,że jestem tylko strona zawierajaca umowe. masakra

Gość gość
Idź i rozwiąż umowę.