Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Baseny termalne we wczesnej ciazy. Proszę o rade.

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jestem w końcówce 7 tygodnia ciazy. Zastanawiamy sie z mezem nad wyjazdem na baseny termalne . Duzo jednak osob starszy ze w pierwszym trymestrze nie powinno sie z kapieli w goracych zrodlach korzystac. Czy ktoras z Was byla na termach w tak wczesnej ciazy. Jakie macie opinie na ten temat ?

Gość gość
Ja też bym nie jechała w 1 trym na ciepłe źródła. Nie jest zalecane przegrzanie ciała w tym stanie. Nawet jacuzzi nie jest zalecane, gdyż w ciepłych wodach szybciej rozwijają się bakterie które mogą nam zaszkodzić

Gość gość
No ale niby tam są temperatury wody 36/38 stopni wiec zbliżone do tych we wannie.

Gość gość
Moczenie się w wannie też nie jest zalecane, masz internet to poczytaj na stronach parentingowych co na ten temat sądzą lekarze. Albo zapytaj się swojego lekarza. Ogólnie ja bym nie pojechała ale robisz to na swoje ryzyko

Gość gość
Nie masz lekarza, że na kafe pytasz?

Gość gość
Oczywiście, że nie. Wszędzie o tym piszą, że może to się skończyć nawet poronieniem. Ale na narty można. A długie spacery nawet wskazane.

Gość gość
Nie nie nie!!!! Chcesz poronic?? Kobieto gdzie Ty nasz rozum? A może jeszcze solarium i sauna do tego? O. o

Gość gość
Ja jeździłam, lekarz nie miał oporów, nic się nie działo. Jednak konsultacja lekarska wskazana.

Gość gość
Do końca ciąży zdecydowanie nie

Gość gość
w ciazy jest i na gorace zrodla chce jechac :d jezu jakie te baby teraz głupie....

Gość gość
Nie - nawet kapiele w goracej wodzie w wannie nie wskazane na poczatku, nie wspominajac ze w takim publicznym basenie jest mnostwo bakterii. NIE!

Gość gość
jakie gorace źródla? Toż w tej samej temp. jest ciało osoby korzystającej z basenu. Czy was kafeterianki p****ało? Nie znacie temperatur na basenach? I znów gimnazjum się wypowiada, bo uczestniczki tego forum seriale oglądają, nie mają zielonego pojęcia o sporcie

Gość gość
ale jaja:D Odradzają korzystanie, a nie mają zielonego pojecia na czym te ciepłe baseny termalne polegają. Ja korzystałam do 35 tygodnia ciąży, potem musiałam nieco przystopować, pływanie z wielkim brzuchem męczy, ale 3 tygodnie później rodziłam w basenie pełnym wody. To był mój drugi poród, pierwszy w sterylnych warunkach, poród naturalny, dość szybki. Drugi w basenie, rewelacja!

Gość gość babcia Gienia
gość dziś jakie ... masz racje, siedzi tu głownie gimbaza, ich uczą jedynie na motylkach zależności od spotkań dziewczyna - chłopiec. Więcej zaciemniają niż pomagają młodym ludziom. Współczuję młodym ludziom,