Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawdziwa miłość rodzi sie tylko z przyjaźni

Polecane posty

Gość gość

Miłość namiętna i gwałtowna pozostawia po sobie pustkę, rozpacz i ból. Kiedy dwoje ludzi nie znając się wcześniej odczuwa silną chemię to jest to tylko pożądanie. Ludzie którzy w ten sposób wchodzą w zwiazki nie potrafią budować relacji z ludźmi. Najprawodopodbniej wyrastali w zimnej rodzinie w której spoiwem były obowiązki a nie przyjaźń. Potem nagle dorastają i zakochują bezmyślnie w każdym

Gość gość
zawsze tak uważałam, ale 2 miesiące temu po 2 latach dobrej przyjaźni i 9 miesiącach związku zostawił mnie facet- powód-nie zakochał się , a to on dążył do seksu, deklarował zebyśmy byli w związku itp. Okazało sie ze równolegle ma inna- nie kocha jej również, ale ona nie ma wobec niego żadnych wymagań a on musi czuć się wolny, a rodzice nalegają zeby sie wyprowadził z domu- zawsze łatwiej zamieszkać u panny niż wynajać

Gość gość
Przyjazn to nie jest milosc , to tylko poprzednia odmiana uczucia Milosc jest szalona i nikt jej nie zatrzyma Rodzac się z przyjazni nigdy nie będzie taka sama jak ta pierwsza

Gość gość
Przyjazn to nie jest milosc , to tylko poprzednia odmiana uczucia Milosc jest szalona i nikt jej nie zatrzyma Rodzac się z przyjazni nigdy nie będzie taka sama dla mnie lepsza jest ta z przyjaźni, te egzaltacje i pożądania sa dla mnie jakieś głupie i biję się tego

No bo nie znasz zycia i nie wiesz jak smakuje taka milosc .Przyjazn zostawiłbym dzieciom i starszym ludziom , na pewno to piękne i pozytywne uczucie . Pozyjesz zobaczysz.

Wiesz co to znaczy z przyjazni ? Najpierw się polubimy , zaprzyjaźnimy , a potem poprosimy o milosc Cos tu nie gra, milosc to nie wytyczony plan w zyciu, który realizuje się etapami Takie jest moje zdanie.

Gość gość
Przeżyjesz taką prawdziwą miłość, to zrozumiesz. Póki co piszesz jak dziecko.

Gość gość
na początku musi być pociąg wzajemny i fascynacja, aby była chęć do kontynuowania znajomość, przyjaźń rodzi się z czasem, moim zdaniem szkopuł tkwi w tym żeby nie zatracić się w tym zauroczeniu tylko dążyć do poznania się i do stworzenia tej przyjaźni, bliskości, której dopełnieniem jest fizyczność, bez żadnego z tych elementów miłość nie powstanie a niektórzy chyba mylą miłość z czystą chemią i seksualnością, to nie to, dla miłości trzeba się czasem poświęcić, trzeba poczekać i jeśli jest się skłonnym to zrobić to jest PRAWDZIWA miłość i dobro tej drugiej osoby najważniejsze

Dobrze piszesz , ale na pewno nie zaczyna się od przyjazni I oby miała takie zakończenie jak przedstawiasz , co się niezbyt często zdarza

Gość gość
Kubciu ty tylko teoretyzujesz, potrafisz tylko i wyłącznie chcieć zaspokojenia twoich wyuzdanych i zboczonych rządań, w zamian okażesz być może troskę, po czasie nie będziesz miał ochoty na troskę, frustracja będzie się powiększać. To twoja miłość.