Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy przekułyście uszka swoim pociechą?

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka ma 3 miesiące i zastanawiam się czy nie przekuć jej uszek. Córeczka koleżanki tez ma przekute i wygląda ślicznie. Mieszkam w warszawie możecie polecić mi kosmetyczke która zrobi to najlepiej?

Gość gość
3 mięsiecznemu dziecku? To za wcześnie

Gość gość
same prowo ostatnio tu :-(

Gość gość
Pociechą? Nigdy. Pociechom ok. I Komunii, na pewno nie w wieku niemowlęcym. Przedszkole najwczesniej.

Gość gość
ja po roczku z tydzien. tymi kolczykami z plastiku medycznego. dwa uszka na raz. u .nie w rodzinie blizniaczki mialy przebite majac 4 mies

Gość gość
Przekłułyście Pociechom Padłam :-D

Gość gość
Nie, nie przekulam swojej corce, ma 4 lata. Postanowilismy wraz z mezem ze nie bedziemy tego robic bo "wyglada to slicznie", gdy mloda powie sama, ze jej sie to podoba i by chciala miec przkute uszy, wtedy bez problemu pojdziemy i to zrobimy.

Gość gość
Zrobisz to tylko i wylacznie dla siebie, twoja corka nie bedzie tego swiadoma. Przekujesz jej uszy bo bedzie dla ciebie ladnie wygladac i tyle.

Gość gość
mnie sie wydaje ze matki to neguja bo im szkoda tych stu zloty by to zrobic

Gość gość
poszukaj u siebie w miescie salonu co robi blomdalh czy jakos tak z tego plastiku medycznego

Gość gość
USZY przekuwa się u piercera!!! A nie pistoletem u kosmetyczki bo występuje wiele powikłań i zakażeń! Do tego trzeba dobrać odpowiedni kolczyk na którym nie zbierają się bakterie.

Gość gość
Cureccze pzekłółam jak miała 7 dni bo pszecierz od małej mósi ładna być !

Gość gość
Gdy córcia miała 6 miesięcy przyjechała do mnie moja mama, powiedziała że chętnie poszłaby z małą na spacer bo dawno jej nie widziała a ja bym sobie spokojnie zrobiła obiad... Wróciły po godzinie z przebitymi uszkami mojej córki. Byłam bardzo zła. Nie miałam najmniejszego zamiaru przebijać jej uszek póki sama nie zechce.

Gość gość
właśnie, że niemowlę z przekłutymi uszkami wygląda beznadziejnie. Niech jeszcze rodzice tatuaż mu zrobią.

Gość gość
.... i piercingi w nosie ...

Gość gość
Łyse i brzydkie to trzeba przekłuć aby ludzie widzieli jaka płeć

Gość gość
Ja moiei curce prszekółam ószki jak mniała puł roczku, ale pszedtem jom odkaczyłam.

Gość gość
Moja ma 11 lat, nie ma kolczykow, czasem, raz na pol roku cos burknie, ale nic znaczacego. Jest na etapie dorastania do decyzji, bedzie chciala to przeklujemy, poki co nie czuje takiej potrzeby! Nie mam prawa okaleczac dziecka , bo tak ni sie podiba, to jej cialo i jej decyzja!

Gość gość
A na co mam przekuwać? Na podkowy? Widziałaś kiedyś kogoś z uszami przekutymi na podkowy czy na sztachety w płocie??? I jak się przekuwa pociechą? Bierzesz pociechę i walisz jej łbem po uszach, czy jak?

Gość gość
Nigdy. To okaleczenie drugiego człowieka bez jego świadomości i przyzwolenia. Kiedyś sama zdecyduje czy chce to miejsce mieć przekłute czy nie.

Gość gość
Mieszkam w Czechach. Tutaj KAŻDA dziewczynka ma przekłuwane uszy już na porodówce, albo później jeżeli są jakieś komplikacje. Zdziwienie budzi dziewczynka bez kolczyków.

Gość gość
do autorki-pociechom,przygladam sie kobietom,dzieciom,mezczyznom,ludziom.masz problem z koncowkami,czesto poznaje twoje posty po tych bledach.

Gość gość
ja przekułam jak była jeszcze w brzuchu to był kolczyk intymy i w jezyku

Gość gość
Poznaje to provo. Ostatnio gdy założyła taki temat też napisała końcówkę "ą" ;) Ale znam osobiście kilka takich idiotek w życiu.

Gość gość
zawsze się we mnie gotuje jak widzię niemowlaki z kolczykami w uszach. Kim trzeba być żeby ryzykować zakażeniem czy rozewanym uchem żeby dziecko "ładnie wyglądało"? Do tego skóra niemowlaka jest delikatna, na pewno nie śpi się wygodnie na tych kolczykach (nawet z plastiku). Idą mamusie-divy do kosmetyczek, pozwalają przebijać dzieciom skórę brudnym pistoletem i potem się cieszą, że się dziecku ucho świeci jak choinka. Co dalej? Doklejane rzęsy i wyatuowany pieprzyk na policzku?

Gość gość
a sutki kiedy małej przebijesz, to też wyglada śliecznie i bardzo nowocześnie

Gość gość
a kiedy tatuazyk jest piertolniesz ? u mnie sama sobie przekuje jak bedzie chciala

Gość gość
Ostatnio spotkalismy na spacerze kuzyna męża z żoną i córeczką 9-miesięczną. Mała miała wiszące kolczyki, złotą bransoletkę i złoty łańcuszek w stylu celebrytek, z zawieszką koniczynka. Nawet ładnie to wyglądało, ja lubię złoto, ale dla takiego malucha byłabym się. Moje noszą kolczyki od początku przedszkola, same chciały mieć i nie widziałam problemu, małe kolczyki przy uszach.