Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy niemowlę może mieć uczulenie na sudocrem?

Polecane posty

Gość gość

Podczas ciąży stosowałam sudocrem i dostałam wysypki i miałam czerwona skórę. Moje miesięczne dziecko ma to samo na pupie czy możliwe że jest uczulony tak jak ja ? Czy w ogóle sudocrem uczula ?

Gość gość
Może.Wszystko może uczulać.Spróbuj kremów na odparzenia innej firmy babydrem lub nivea

Gość gość
Oczywiście, że tak, przecież tam jest często uczulający składnik zapachowy. W połączeniu z glikolem propylenowym, który jest promotorem przejścia (dla mnie już sam glikol wyklucza taki kosmetyk z użycia u dziecka) może na wrażliwej skórze naprawdę dużo złego zrobić.

Gość gość
duzo mam chwali sudocrem, u nas się nie sprawdził, przy odparzeniach powodowal rozjasnianie ale całkowicie po nim nie zeszly, nie kupilabym wiecej tego kremu

Gość gość
Pewnie ze moze uczulac. Na odparzenia dobry jest tez linomag. U nas sie sprawdzal.

Gość gość
Poczytajcie sobie sklad sudocremu, ma duzo substacji dodatkowych, nie wiem jak mozna to ladowac codziennie na delikatna skore dziecka...Poza tym nie ma sensu smarowac zapobiegawczo kiedy nie ma odparzen, bo maja duza zawartosc tlenku cynku wiec jesli skora jest ok to tylko ja dodatkow wysuszacie. Wystarczy zwykle wietrzenie i lepiej juz linomag albo alantan o lagodniejszym skladzie.

Gość gość
Spróbuj tormentalum

Gość gość
Sudokrem jest w Niemczech wycofany ze sprzedazy. Nie stosujcie tego.

Gość gość
poważnie? jeszcze mogę zrozumieć, że ktoś ma wyrąbane na to, co kładzie na swoją skórę (wolnoć tomku...), ale nie mieć zielonego pojęcia, co się daje na skórę dziecka??? przy takim dostępie do internetu i informacji???? i zamiast sprawdzić skład beztrosko sobie pytać na forum "czy"??? no głupota ludzka nie zna granic, naprawdę!!! :O

Gość Wersa88
oczywiście, że tak, u nas tak samo było po nivea... ja jestem uczulona i mały to samo. pamiętam, że my używaliśmy kremu bebble - w aptece mozesz zapytać, kosztuje niewiele a sprawdzał się super :)