Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to znaczy że bieda to stan umyslu

Polecane posty

Gość gość
zresztą mozna by to w ramach żartu ubrac w jakas metafore. np w metafore biegaina po okręgu . ci któ¶zy biegaja najszybciej gonia tych którzy zostaja w tyle a ci z tyłu chcą sie wysunac na prowadzenie. mówi sie ze gonią czołówke. to nieprawda. to czołówka ich goni.

Gość gość
to znaczy że zamiast myśleć przyszłosciowo podnosząc kwalifikacje, piać się wyzej to biedny umysłowo człowiek bedzie oszczędzał na przykład nie spuszczając qpy w sedesie i myśli ze sie tym wzbogaci :/

Gość gość
musicie wrócic do korzeni zapomniec o współczesnych znaczeniach o tej ogromnej ilości słów na opisanie zaledwie kilku czynności i uczuc. to komplikuje sprawy. wexmy t takiego boga o którym już wiemy że powstał kiedy jeden człowiek pierwotny opisywał drugiemu człowiekowi pierwotnemu gestykulacja i dźwiekiem co spotkało jego bliskich. robił przy tym kilka zamaszystych ruchów rękoma i wydawał głuche dźwieki podobne do tych które generuje napiertalanie tempymi przedmiotami w głowe

Gość gość
tak no cóż. nie wiem dlaczego ale nie trafiają do mnie przestrogi i dobre rady ludzi którzy żyją z cudzej biedy.

Gość gość
szczególnie gdy gadaja do mnie z zza węgła w obcym narzeczu.

Gość gość
ogólnie hromole wasze rady tak samo jak biede. poczekam se na nia bo postanowiłem wiecej nie uciekać

Gość gość
"podnosząc kwalifikacje" :D:D:D dobre.

Gość gość
powei mci jak podniose swoje kwalifikacje albo ja zabije lwa albo on sie mną pozywi. taki mam plan. zresztą to nawet nie plan. on mnie obserwuje ja siedze przy ognisku iczekam aż zgasnie ogień. mało słowne bydle. no ale jakby był śłowny to bym go nie musiał ubijać

Gość gość
Z********a całe życie a na koniec okazuje się że jest biedna bo nie o to chodziło.