Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badanie eeg

Polecane posty

Gość gość

Jutro rano mam badanie EEG. Powodem jest nagłe napady słabości, zwężanie się świadomości i stres. Podejrzewają jakieś ,,napięcia skroniowe" Podkreślam, że jestem straszną hipochondryczką, i się strasznie stresuję.Ale muszę zrobić to badanie żeby dostać leki, bo dolegliwości się nasilają. Pytanie jest takie: Czy coś się czuje podczas tego badania? Jak się przygotwać ile trwa? czy boli? czy się kręci w głowie lub coś w ten deseń? Proszę o szczerość. Przede wszystkim powiedzcie co się czuje podczas tego badania.

Gość gość
Musisz miec swiezo umyte wlosy i nie nanosic zadnej odzywki czy lakieru. Na skore glowy dostaniesz przymocowany czepek z wieloma elektrodami, ktore beda mierzyc delikatne impulsy z roznych rejonow mozgu. Podczas badania nie bedziesz nic czuc, bo to impulsy z twojego mozgu beda zapisywane i nic nie bedzie wysylane do twojego mozgu. Jedyne co bedziesz robic to 1-2 razy zamykac i otwierac oczy na polecenie po to, zeby obslugujacy mogli sie upewnic, ze elektrody sa dobrze rozmieszczone. Jedyne co musisz robic to spokojnie siedziec podczas badania, nic nie boli, nic nie bedziesz czuc.

Gość gość
Tak jak przy badaniu ekg nic nie boli, ani nic sie nie czuje.

Gość gość
Ja wykonywałam badanie EEG w gabinecie www.neurologiaplock.pl w Płocku. Bardzo miła obsługa i nie musiałam czekać w kolejkach.

Gość Mariusz Debolik
Zakazane jest stosowanie lakierów i żelów do włosów, bo mogą utrudnić przewodnictwo elektryczne, a co za tym idzie – wykonanie badania. Więcej można poczytać tutaj: http://kochanski.biz.pl/eeg-u-doros%C5%82ego