Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie wiekszosc malzenstw z dziecmi, ktore mieszkaja na swoim czy moze

Polecane posty

Gość gość

jednak wiekszosc mieszka z rodzicami i tesciami? Nie mam tu na mysli, ze jest to kiszenie sie 2 rodzin w bloku, ale mieszkanie np. w jednym domu. Z tego co widze, wiekszosc mieszka na swoim a rodziny, ktore postanowily mieszkac u rodzicow by odlozyc na kredyt, szybko sie wyprowadzily, bo nie daly rady zyc u rodzicow. Czy znacie malzenstwa z dziecmi, ktore mieszkaja z tesciami i sa z tego zadowolone?

Gość gość
Na wsiach jest sporo rodzin mieszkających z teściami, w mieście jednak prawie każdy bierze kredyt albo idzie na wynajęte. Od czego to zależy - nie wiem.

Gość gość
Znam takich co mieszkaja w jednym domu , ale nie sa zadowolone za bardzo. Nie znam nikogo komu mieszkanie z rodzicami/tesciami wyszloby na dobre.

Gość gość
Ja jako dziecko mieszkałam w jednym domu z rodzicami i dziadkami i miodu nie było. Wręcz mogę powiedzieć, że w skali jednego roku zawsze 75% czasu były jakieś konflikty, mniejsze lub większe ale najczęściej dotyczące albo wtrącania się, albo wielkich pierdół, gdzie po prostu jedna i druga strona była zacietrzewiona i nie potrafiła odpuścić. My teraz mieszkamy osobno bo przebywamy za granicą i np. mam fajnych teściów, nie wtrącają się do niczego alee jak brat męża się wprowadził do nich na przejściowy okres (remont) z dziewczyną to już po 3 miesiacach pojawiły się pierwsze konflikty. Ogólnie to z każdej strony słyszę, że młode małżeństwo powinno mieszkać osobno i mówią to zarówno starsi, jak i młodsi. Nie znam praktycznie takich, którzy zamieszkali z teściami/ rodzicami z wyboru.

Gość gość
Ja mieszkam w dużym mieście, wśród moich znajomych wszyscy mieszkają sami ze swoimi rodzinami, bez rodziców.

Gość gość
Większość mieszka na swoim.

Gość gość
Ja mieszkam w ogromnym domu z tesciami. Dom blizniak. Tesc i tesciowa pracuja. Praktycznie ich nie ma. Na dzien dobry jestesmy i to nawet nie codziennie ,bo rozne zmiany maja. Zyje nam sie dobrze jedno drugiemu pomaga ,zadnego wtracania.

Gość gość
Dom bliniak to dwa domy polaczone wiec nie mieszkasz w domy z tesciowa Ja osobiscie nie znam nikogo kto mieszka z rodzicami

Gość gość
Ja mieszkam w jednym domu z rodzicami ale mamy dwa niezależne mieszkania, osobne wejścia, ogrzewanie, liczniki. Liczy się?

Gość gość
Większość mieszka z rodzicami i albo narzekają albo są zadowoleni z pomocy. Ale Ci którzy są zadowoleni są "wiecznie mlodzi" podrzucaja dzieci co weekend i imprezuja. Także takie podejście chyba też nie jest zdrowe

Gość gość
Do osób które mieszkaja z rodzicami, ale majac osobne wejscia. Czy korzystacie z czesci domu rodzicow jak ze swojego i na odwrot czy rodzice korzystaja z waszej czesci? Czy tez jak wychodzicie zamykacie drzwi i dziala to tylko na zasadzie odwiedzin jak jestescie w domu?

Gość gość
Nie korzystam z części rodziców, a oni nie korzystają z mojej. Tzn mamy do siebie klucze ale bez potrzeby z nich nie korzystamy.

Gość gość
Wszyscy mieszkają na swoim. Ale nie mieszkam w Polsce, tu samodzielność jest normalna.

Gość gość
moje i męża rodzeństw, a także nasi znajomi i przyjaciele biorą kredyty na mieszkania albo budowę domów. Zazwyczaj część kasy odkładają, a resztę na kredyt. My uzbieraliśmy 200 tys zł pracując w UK zaraz po ukończeniu studiów przez 5 lat, a potem zjechaliśmy tutaj wzięliśmy 150 tys kredytu na 10 lat i kupiliśmy 100m szeregówke deweloperską.

Gość gość
My mamy gore wyremontowana u tesciow, ale nie mieszkamy tam bo sie nie da. Zbieramy na wlasne m za granica.