Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Puste jajo w 5w6d ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam mam problem bylam we czwartek na usg byl to 5tydz i 6 dzien ciazy. Lekarz jednak nie znalazl nic procz pecherzyka. Wydaje minsie ze sprzet mial dobry, ponieważ sam na poczatku ppwiwdzial ze mozliwe , że posluchamy serduszka a tu ani serduszka ani zarodka ba nawet nie ma cialka czego mi nie powiedział ale sama widze na usg. Miała ktoras z was takie doswiadczenie i wszystko dobrze sie skonczylo ? Wizyta w piatek ale chyba oszaleje ...

Gość gość
To dopiero 6 tydzień ciąży. Spokojnie. Z takim podejściem to co wizytę będziesz się stresowała, bo zarodek za mały jak na ten tydzień, bo beta chyba źle urosła, bo piersi przestały boleć. Póki co nie masz powodów do zmartwień. U mnie na tym etapie nie było śladu ciąży.

Gość gość
U mnie bylo to samo-sam pecherzyk i tez gin wrednie wrecz zaczela sugerowac, ze z tej ciazy nic nie bedzie, ze jej sie nie podoba i najlepiej mam jechac do szpitala ( to miala byc rutynowa kontrola a okazalo sie, ze jestem w 5tc). Poszlam pozniej juz do innego lekarza, wg om mial to byc 8tc, wg usg wychodzil 7, ale juz bylo serduszko. Ile ja sie nerwow najadlam.

Gość gość
Wiele zależy od kiedy wiesz o ciąży...

Gość gość
Szósty tydzień to jeszcze bardzo wcześnie, u mnie też nie było widać nic oprócz pęcherzyka. W ósmym tygodniu miałam ponownie USG i już wtedy było widać bijące serduszko:) Cierpliwości

Gość gość
Po co tak wcześnie chodźcie do lekarza, a potem się nakręcacie? Ja byłam w 7 tyg 3d i niestety wtedy już było wiadomo, że to puste jajo. Tydzień później potwierdzenie diagnozy i w 10 tygodniu zabieg.

Gość gość
Ja w 6 mialam bijące serduszko

Gość gość
U mnie było tak samo, ponad 5 tyg. i nic. Za 4 dni byłam u innego lekarza i biło już serce.

Gość gość
Ciałko żółte powinno być widoczne. Reszta nie. Może być różnie

Gość gość
U mnie w 5tc tez byl tylko pecherzyk, bez cialka zoltego. A teraz moj 7.5 miesieczny synio spi obok mnie.

Gość gość
Gość 10.53 ale tu już jest prawie 6 jednego dnia brakuje. W tak wczesnej ciąży jeden dzień to szmat czasu

Gość gość
Wiesz co, nie pamietam czy u mnie to byl 5t1d, czy 5t6d... Dopiero w 7 tc bylo serce. Usg tez roznie podaje. Moj syn byl 2 tyg w tyl wzgledem terminu z om. Ile ja mialam nababrane w karcie ciazy. Nie zgadzalo sie nic az zwracalam uwage poloznej. Bo lekarka brala tc z usg a polozna z om i w pewnym momencie same sie gubily. Ostatecznie dziecko ok 31 tc bardzo nadrobilo i nagle stalo sie... za duze. Maly urodzil sie w 36tc z waga 3910 i mial 58cm. W szpitalu zdezorientowani podejrzewali cukrzyce( a wyniki mialam w normie), twierdzili ze moze termin zle wyliczony (wg om i usg na poczatku wychodzil 30.03-05.04 a synek ur sie 01.03...). Moja gin prowadzaca twierdzila, ze nie moglo byc az takiej pomylki z terminem.

Gość gość
Słuchaj idź na usg do luxmedu. Do dobrego lekarza. Ja jestem w 9 tc ale swoje juz przeszłam.

Gość gość
Albo zbadaj beta hcg 2x w odstępstwie 48godz jeśli prawidłowo wzrośnie to czekaj spokojnie