Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anonimowagirl

Leczenie kanałowe... :(

Polecane posty

Ostatnio miałam zatrutego zęba, noo nie bolało, tylko trochę przy borowaniu ale miałam znieczulenie. W ten sam dzień bolał mnie ten ząb, no wiadomo truł się, potem już nie. No ale strasznie boję się się tego leczenia, a dokładniej oczyszczania tych kanałów, mama ma zamiar dopłacić za większą dawkę znieczulenia (chodzę państwowo nie prywatnie). Ogólnie też nw czy na tej 2 wizycie będę miała to robione ale chce wiedzieć jak to przebiega i czy przede wszystkim boli... Opiszcie dokładnie ;) Proszę! Aaa i warto dodać że mam 15 lat... Aa no i czy jeśli miałam zatrutego to mogę mieć znieczulenie? Edit: O zęby, dbam i dbałam ;) Nie chodziłam do dentysty z powodu traumy z dzieciństwa, no i tak zwlekałam ale koniec tym.

Gość gość
trzeba bylo myc zeby.

Gość gość
Bedziesz miala znieczulenie, wtedy nawet jak nerw nie jest calkiem zatruty, bedzie jeszcze raz dotruwany a to juz znasz. Pozniejsze leczenie zeba juz nie boli, bo nerw jest martwy i nie przewodzi bolu. Bedzie usuwana miazga z zeba i jego korzeni-kanakow i na jej miejsce stomatolog wlozy substancje wypelniajaca, na ogol cement dentystyczny a na wierzch zab dostanie cos w rodzaju plomby z zywicy. Tego wszystkiego nie bedziesz czuc, trwa tylko ze 20 minut.

Gość gość
Czasem pod wyleczonym zebem, pod plomba rozwija sie zgorzel. To nie wynika z braku higieny jamy ustnej tylko z pracy dentysty, ktory zamykal zeba. Czasem materialy sie kurcza i wykruszaja.

Jak ktoś boi się bólu to polecam udać się do kliniki Linea Medica, tam jest rewelacyjne podejście do klienta, człowiek zapomina z jakim problemem przyszedł. Klinka ładna i dobrze wyposażona.