Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

blagam kto wie czy skierowanie do szpitala moze dac lekarz prywatny?

Polecane posty

Gość gość

Mam taka sytuacje,ze mama jest chora ,bo po urazie nie może wstać z łóżka i chce jej załatwić inny szpital niż ten w jej miejscowosci Pytanie czy jesli pojde do lekarza prywatnie to on wystawi mi skierowanie do szpitala do ktorego chce zabrac mame? Czy ten lekarz musi pracowac w tym szpitalu? Jak to jest?

Gość gość
Mama mieszka w nowym Sączu a ja chce jej załatwić szpital w Krakowie gdzie mieszkam Czy jest mozliwe ze lekarz do ktorego umowie sie prywatnie wystawi mi skierowanie do szpitala w krakowie?czy jednak tak się nie da załatwić?

Gość gość
Oczywiscie ze prywatny tez wystawi ci skierowanie do szpitala. Ale na skierowaniu nie pisze do jakiego? Przynajmniej u mnie 2x tak bylo, jedynie powod dla ktorego kieruje

Gość gość
Może tylko do prywatnego

Gość gość
Może wypisać skierowanie tylko do prywatnego szpitala?dobrze rozumiem?

Gość gość
Prywatny lekarz , może dac skierowanie do szpitala , w którym pracuje, tam się z nim licza i musza przyjąć Gdzie indziej mogą odmowic

Gość gość
Trzeba znaleźć lekarza w Krakowie , który tez przyjmuje prywatnie i z nim rozmawiać, albo mieć znajomosci

Gość gość
Dzięki kochani Czyli musze pojsc prywatnie do lekarza w krakowie,ktory pracuje w szpitalu krakowskim gdzie chce by mame przyjeli,tak? Inny krakowski lekarz ,ktory nie pracuje w tym szpitalu nie wchodzi w gre?

Gość gość
Cześć, ja jestem z Nowego Sącza. Co się dzieje z mamą?

Gość gość
Nie ma żadnego problemu jeśli chodzi o skierowanie od lekarza przyjmującego prywatnie, przynajmniej tak było jeszcze 3 lata temu kiedy do szpitala potrzebowaliśmy zgłosić babcię na neurologię (a czekaj sobie na NFZ na neurologa...). Możesz zadzwonić do NFZ i się upewnić, ale nie słyszałam żeby cokolwiek się zmieniło w tej kwestii. Fakt że zdarzało się że szpitale robiły problemy, ale w takim razie trzeba żądać odmowy na piśmie i zgłosić to do NFZ, bo robiły to bezprawnie. A jeśli chodzi o to żeby zgłaszać się do szpitala w którym przyjmuje dany lekarz- to już jest jakiś mit, albo raczej nadzieja na jakieś "chody" u lekarza do którego prywatnie chodzimy. Chociaż niestety zdarza się faktycznie że lekarze prędzej załatwiają przyjęcie swoich prywatnych pacjentów. Nie ma takiego przepisu, nie ma takich wymogów, lekarz nie kieruje też do konkretnego szpitala- najwyżej zaleca, bo nie w każdym jest każdy oddział.