Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najmilej wspominany prezent ,ktore dostalo wasze dziecko na chrzest

Polecane posty

Gość gość

Pamietacie ten prezent?

Gość gość
Moje dzieci nie dostaly w ogole prezentu na chrzest. Pierwszy syn dostal tylko ubranie a corce Chrzestna kupila ubranie,chrzestny dal 400zl w koperte i kartke. Nie wiem,jakos wydaje mi sie,ze prezent na chrzest jest niepotrzebny. Bo co dziecku po takim prezencie?

Gość gość
u nas na chrzest nie daje się prezentów... to jest sakrament chrztu więc tylko symboliczna pamiątka.

Gość gość
krzesełko do karmienia na chrzest? Nienormalna jakaś jestes...

Gość gość
Temat założony dla reklamy.

Gość gość
Moje dziecko dostało wlasnie takie krzesełko i uważam,ze jest super.Lepiej niż kolejnego pluszaka czy zabawkę.A my z mężem jesteśmy przeciwni dawania na takie okoliczności dzieciom pieniędzy

Gość gość
Raffaello. Zjadłam ze smakiem.

Gość gość
A po co takie rozmyślania który prezent najważniejszy. Chrzest to chrzest. Ma na cel religijny. A prezenty ? Do tej pory nie ogarniam fascynacji prezentami co niektórych. Rozumiem jeszcze cieszyć się czymś w dzieciństwie czy w pierwszych latach dorosłości, choć i tak wtedy to niewiele trzeba by sie cieszyć czymkolwiek, ale potem ? Jak może się ten temat nie znudzić ? Wytłumaczcie mi to. Człowiek dorosły który zarabia pieniądze, stać go na utrzymanie dziecka a więc i kupowanie w sklepach, wybieranie regularnie tego co się podoba powinien czuć się zaspokojony w tej dziedzinie. Mało tego prezenty nawet zaczynają trochę męczyć bo przecież my sami wiemy najlepiej co się nam podoba, mamy już gust wykształcony. Na co więc jeszcze komu prezenty materialne ? Jeszcze jakby zadać to pytanie dziecku choć i tak wątpliwe dobro z zadawania takich pytań, ale żeby pytać dorosłego o takie rzeczy ?