Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarinaKari

Jakie ćwiczenia w ciąży?

Polecane posty

Gość MarinaKari

Hej. Ćwiczycie coś będąc w ciąży? Co polecacie? Ja póki co sporadycznie rower i basen, ale chciałabym dołożyć jakieś dywanówki, niezbyt obciążające, ale takie, żeby się nie roztyć zbytnio :)

Myślę, że przydadzą mi się te informacje ;) Dzięki wielkie za sprawdzone info :)

Gość gość
yoga. jak chcesz to moge ci podrzucic kanał jednej kobietki, która wrzuca regularnie treningi o roznej intensywności. z tym ze kanał po angielsku, ale nawet poczatkujacy da rade.

Gość gość
ja mam plytke lewandowskiej i mi sie podoba :) robie sobie karate prenatal plus cwiczenia na dany trymestr. przy cwiczeniach polecam skupic uwage na gosi, jej ruchy sa niesamowite :D nie wiem skad lewandowska ja wziela

Gość MarinaKari
To Karate, to jest Lewandowskiej? Ma jakieś filmiki w necie? Yoga wydaje mi się doćć nudna..

Gość gość
Yoga nudna? Masz chyba na mysli klasyczną yoge ze statycznymi asanami. Są rozne rodzaje yogi i jakoś nigdy sie nie wynudziłam, a dostawałam niezly wycisk. Jest yoga na streching/weight lose/static yoga etc

Gość gość
gość dziś Nie tłumacz, to Grazynka, ktorej ksiadz powiedzial, ze yoga to dzielo szatana D:D

Gość gość
ja ćwiczę te ćwiczenia na każdy trymestr Lewandowskiej z jej książki "Healthy Mama", do tego nie migam się od sprzątania w domu, odkurzanie, mycie podłóg, ścieranie kurzu to też jakiś ******chodzę na spacery i raz w tygodniu ze starszymi dziećmi na spacer. To już 20 tydzień ciąży :)

Gość gość
tak, na plycie lewandowskiej jest karate prenatal (mi bardzo pasuja te cwiczenia), na wzmocnienie - tu cwiczy sie z butelkami wody, stretching, plus zestawy cwiczen na kazdy trymestr. czy na necie to jest to nie wiem

Gość gość
Na rowerze się nie jeździ w ciąży z powodu silnych wstrząsów mechanicznych. Wystarczy dziura w chodniku, a tych nie brakuje i może ci się coś naderwać.

Gość gość
Na yt jest kanał Angeliki Pióro, która prezentuje zestawy dla kobiet w ciąży. Poza tym jest sporo po angielsku pod hasłem: prenatal workout.