Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak Wasze pierwszaki sobie radzą w szkole??

Polecane posty

Gość gość

Hej. Są tu mamy pierwszoklasistów? Jak dzieci sobie radzą? Mają dużo zadawane ? I ogólnie jak wrażenia.

Gość gość
U mnie dobrze. Lekcji mało do domu.

Gość gość
moje upośledzone nie jest, więc sobie radzi. Zresztą to dopiero pierwsza klasa więc nie ma o czym mówić - same 5 i 6. Później będziesz zakładać temat tak samo denny jak ten: http://f.kafeteria.pl/temat/f10/pytanie-do-mam-4-klasistow-p_6883862/2 Mam nadzieję, że wraz z nowymi obowiązkami dziecko i ty nie będziecie takie same jak autorka powyższego tematu.

Gość gość
13.48 dziecko Twoje może i upośledzenie nie jest ale Ty za to na pewno. Nie chodziło o to czy sobie radzą z materiałem bo jak na razie u nas to mają to co w zerówce. Syn wszystko ogarnia bez problemu chodzi raczej o to jak się przystosowały do nowej sytuacji . Jak na przerwach itp

Gość gość
Mojemu Synkowi jedynakowi :) podoba się bardzo w szkole. Bardziej niż w przedszkolu. Ma same 6 z czytania 5 z pisania 6 z muzyki matematyki techniki 5 wf. Przerwy uwielbia to buzia mu się nie zamyka. Uwagi ma za gadanie z kolegą na lekcji

Gość gość
Moje dziecko polubiło szkołę, choć czasem ma niewielkie trudności, ale to jak większość, więc nie jest źle. Najgorzej jest z pracami domowymi na razie, bo nie może ogarnąć że to trzeba zrobić na jutro.

Gość gość
W szkole ok ale w domu nie chce lekcji odrabiać....

Gość gość
Według nowej podstawy programowej nie wolno oceniać ocenami cyfrowymi , tylko słownie i opisowo.

Gość gość
A to ciekawe syn w dzienniku elektronicznym ma większość 6 i parę piątek. Mama jedynaka :)

Gość gość
Co do ocen to u mojego syna p od angielskiego zapowiedziala ze w dzienniku elektronicznym będą oceny z jej przedmiotu bo musi je tam stawiac .Dzieciom da buźki .Co nie zmienia faktu ze na koniec roku ocen nie będzie tylko opisowa ocena . Mój syn tez jest w pierwszej klasie ,jak sobie radzi normalnie jak w pierwszej klasie .Potem to dopiero zaczyna się nauka a nie w pierwszej klasie.U starszego syna do 3 klasy był luz taka zabawa i nauka .

Gość gość
Bardzo dobrze i cała klasa się nudzi. Program jest dostosowany albo dla czterolatków, albo dla dzieci opóźnionych umysłowo. Wystarczy zajrzeć do książki.

Gość gość
Moja nie chce chodzić bo gdy jadla kanapkę to się zakrztusiła i zaczęła chrząkać a pani powiedziała przy całej klasie że moja mała je jak prosię i teraz dzieci jej dokuczają. Pani nie czuję się winna a ja dziś idę do dyrektora.

Gość gość
Może u ciebie poziom jak dla 4 latka mój syn się nudzi a jak pisałam na naukę porządna przyjdzie czas stopniowo