Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak znaleźć sponsora który podaruje słodycze na mikolaja dla dzieci ze świetlicy

Polecane posty

Gość gość

witam ktos cos w temacie, prowadze wiejską świetlicę dla dzieci z uboższych rodzin dlatego zależy mi aby sprawić im radość :-)

Gość gość
autorko tematu jesteś dziewicą?:)

Gość gość
oczekuje tylko mądrych odpowiedzi, także pominę powyższą wypowiedz

Gość gość
właśnie próbowałam i niestety na 16 wysłanych emaili zero odzewu :-(

Gość gość
Opracuj kulturalnie brzmiący e-mail z prośbą o dary, opisz sytuację i wyślij do firm - spotkasz się w większości z milczeniem lub odmową, ale może ktoś zaoferuje Ci pomoc. Możesz zaproponować, że nazwa firmy jako sponsora zostanie wyeksponowana w świetlicy.

Gość gość
dziękuje za podpowiedzi będę próbować :-) wprawdzie jest jeszcze troche czasu ale wole sie na spokojnie tym zająć niż potem w pośpiechu i jeszcze może nie zdążyć :-)

Gość gość
A ja bym poprobowala u miejscowych przedsiębiorców, albo po prostu u mieszkańców wsi, jakos to ogłosić, zrobić zbiórkę, włączyć sołtysa w to, albo moze w ogłoszeniach parafialnych, ze taka zbiórka sie odbywa (moze nawet nie pieniadze, a od razu zbierać słodycze).

Gość gość
jeśli możecie to doradźcie czy do miejscowych przedsiębiorców lepiej podejść bezpośrednio czy pisać email?

Gość gość
wiejska swietlica dla ubogich dzieci... 1.ksiadz-caritas 2.mops 3.soltys 4.banki zywnosci. a sama bys sie nie chapneła na to 50 złotych? dla garstki dzieci? nakupic slidzyczy w Biedronce?czekoaldy za 2 zł,draze,ciasteczka?pomarancze sa tanie i banany wsrod kolezanek z pracy zrobcie zbiorkę.. A wiesz ze dosc czesto w marketach zbierana jest zywnosc dla biednych -glosnych dzieci...i ja tak sie zastanawiam gdzie dzisiaj w Poslce mamy te biedne dzieci?...bo jest mops.opieka spoleczna,zasilki,500+ a dzieci w domach dziecka mają luxus.

Gość gość
Lepiej pisać - to mniej natrętne, a kto nie chce dać i tak nie da (większość, bo proszących jest mnóstwo - niepełnosprawni, fundacje itp.). Masz większą szansę jeśli zaakcentujesz, że chodzi o dary a nie o pieniądze. Tak poza tym uważam że słodycze to jakby anachronizm: miało to sens 30 lat temu - dzisiaj słodycze są tanie i łatwo dostępne, nawet biedne dzieci mają ich w nadmiarze (za to często nie mają zwykłego obiadu z kartoflami i grochem, który ktoś musi im przygotować).