Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Robia remont kiedy jestem w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny powiedzcie mi co mam robic czy moze nie przesadzam. Za 2tyg mam termin, a dzisiaj przyszla ekipa robic łazienkę, skuwac plytki, zdzierac podloge, wymieniac kanalizacje i to jest za ścianą naszego pokoiku w ktorym mamy miec dziecko za te 2tygodnie. Skoncza w dzien przed terminem. Ale to zbyt ryzykowne. A co jak mnie złapią bole wczesniej a tu wszystk na korytarzu rozwalone. Dodam ze nie mielismy opcji I to jest mieszkanie u tesciow. To nie jest nasze mieszkanie.

Gość gość
A co ci remont przeszkadza nie rozumiem. Dobre skończą dzień przed terminem, nie sądzę :)

Gość gość
Wydaje mi się, że teściowie cię tam nie chcą i ten remont to po złości. Co możesz zrobić? Wyprowadzić się.

Gość gość
Wielki mi problem moj maz tez mi rozwalil lazienke na 2tyg przed terminem, jak zerwal wszystkie plytki to na 2dzien wyladowalismy na porodowce, mlosa miala 2tyg jak sie wszystko skonczylo, nie piwiem bajzel i kurzu masakra ale da sie przezyc ja jeszcze mam synka 2.5r eiec jak ja dalam rade to ty tez, a pozatym ciesz sie z nowej lazienki

Gość gość
Wyprowadz die od tesciow:):):) albo siedz cicho

Gość gość
A kto placi za remont - bo jesli nie ty to ciesz sie ze robia ten remont!!!

Gość gość
My mieszkamy za darmo tam za nic nie placimy. To jest na kilka miesiecy tylko, potem idziemy na swoje bo chcemy kupic mieszkanie albo ew wynajac w najgorszym przypadku. Moze mi hormony buzuja. Czuje ze chce ciszy bo sie tak panicznie boje porodu. To moje pierwsze.

Gość gość
Teściowie robią remont we własnym mieszkaniu. Pewnie nie zrobili tego na złość tylko taki wolny termin miała ekipa remontowa. Mieszkasz u nich więc wiele nie zdziałasz, dasz radę. Musisz, skoro wyprowadzka w gre nie wchodzi, pozatym to już trochę późno, poród lata chwila.

Gość gość
Mowia ze pierwsze dziecko przychodzi po terminie czy to prawda?

Gość gość
No tak ale czy potem mam te wszystkie ciuszki dziecka jeszcze raz uprac? Bo to bedzie zakurzone przeciez. Przykrylam lozeczko przescieradlem ale sie boje ze to za malo bo noworodek musi miec prawie sterylne pomieszcsenie

Gość gość
Z ta sterylnoscia to nie przesadzaj. Ale starajcie sie na biezaco sprztac syf z remontu. Ja mialam wykuwane witryny drzwi w mieszkaniu. Corka miala wtedy chomika, ktory na ten czas byl zaniesiony do sasiadow. Mimo niby gruntownego sprzatania zwierzatko przyniesione do mieszkania zdechlo...udusil sie w nocy... Noworodkowi takie kurze tez nie wyjda na zdrowie.

Gość gość
Wiesz, teściowie zapewne też woleliby mieć ciszę i spokój, a nie noworodka w domu na stare lata :P

Gość gość
U swoich rodzicow upierz te ubranka! Nie dali ci mieszkania jak tesciowe to nich chociaz pralki uzycza!

Gość gość
Nie mam.swoich rodzicow mamy tylko ich. Wozek, buty, kurtki zimowe wszystko w tym jednym malym pokoiku teraz. Mowi ze nie musze prac ciuszkow ze sklepu bo sa czyste a mi glupio uzywac pralki

Gość gość
Zamiast zaczynac od dziecka trzeba bylo zaczac od mieszkania!!! Nawet wynajetego!

Gość gość
A co księżniczce przeszkadza? Powinni zaczekać że 2 m-ce żebyś mogła posprzątać ten bajzel zamiast biednej teściowej.

Gość gość
Nie wiedzialam ze tak bedzie. Miało byc inaczej. Jakbym wiedziala to byśmy poszli na wynajmowane. Boje sie ze nie bede mieć czasu albo sily zeby to.posprzatac bo kiedy w dniu porodu? Wszystko okryte przescieradlami meble ubranka dziecka wózek

Gość gość
A ja wcale ci się nie dziwię autorko. Planowali od dawna ten remont czy to nagły pomysł ? Jak długo tam mieszkacie ? Ja też jestem w ciąży i planujemy remont pokoju dziecka już teraz żeby do grudnia się wyrobić i kupić wyprawkę do czystego i gotowego pokoju. A was krowy żeby przypadkiem żółć nie zalała z tej zlosliwosci, zero zrozumienia. Fajnie że wam wszystkim tak super się układa ale nie każdy ma takie szczęście w życiu

Gość gość
Nic nie wiedzielismy o remoncie wczesniej. Dopieto teraz z tym wyskoczyli nagle. Zaluje ze tytaj jestem jakbym miała gdzie indziej pojsc to bym wyszla nawet w tym.momencie. Wszystko nam dali do pokoiku. Wozek jest na szafie, na podlodze buty z dworu obok lozeczka dziecka, nasze ciuchy w szafie razem z kurtkami zimowymi I szalikami jak w magazynie jakims.

Gość gość
W każdej chwili możesz wynająć mieszkanie .

Gość gość
Prowo. Nie moze korzystac z pralki a ciuszki przeciez nowe i czyste. Jasne. Na jednym pokoju z narzYczonym a spio na balkonie, skoro w pokoju pozakrywane majo przescieradlem.

Gość gość
Nie mogę bo wysiedliśmy magazyn na nssze meble na przechowanie I kto znpwu nam to wszystko zniesie na nowe mieszkanie? Ja dzwigac nie bede.

Gość gość
Ciuszki nowe ze sklepu I od znajomych ale chce uprac mimo wszystko. Teście dali nam pokoik a teraz mamy tam zmieścić I wozek I kurtki I buty i wszystko.

Gość gość
Przescieradlem zakrtye lozeczko dziecka, wozek na szafie I tyle. Nasze lozko nie, bo mamy gdzies kurz I na nim spimy.