Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko nie mówi

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka ma 2,5 roczku i nie mówi. Mówi mama tata lala psa i kilka pojedynczych słów. Jak mówię jej żeby coś powiedziała to kręci głową ze nie powtórzy i tak można z nią gadać. Jest rozwinięta wszystko rozumie ale nic nie chce powtarzać. Martwię się bardzo

Gość gość
Mój synek też taki jest i jest w tym samym wieku co Twoje dziecko. Nic nie mówi poza kilkoma pojedynczymi słowami, ale wszystko rozumie. A córeczka w wielu 2 lat już płynnie mówiła, normalnie rozmawiała. Każde dziecko jest inne :) Nie zaszkodzi wizyta u logopedy.

Gość gość
Ja też jestem zdania, że wizyta u logopedy nie zaszkodzi. Lepiej iść niż coś zaniedbać. Słuch ma dobry?Często choruje, ma często katar?

Gość gość
choruje ale bardzo rzadko, ani razu nie przyjmowała antybiotyków. Mam starszą córkę i tamta w jej wieku już mówiła. Za to jest bardzo bardzo szybka we wszystkim innym

Gość gość
Mój syn zaczął więcej mówić jak miał 3 lata, wcześniej pojedyncze wyrazy typu mama, tata, kilka swoich określeń na przedmioty czy zwierzęta. Dopiero po 3 roku życia zaczął więcej. Wizyta u logopedy nie zaszkodzi, a może pomóc. Ja z moim synem poszłam do logopedy dopiero jak miał 4 lata i żałuje że nie poszłam wcześniej.

Gość gość
Mam w rodzinie takiego młodzieńca teraz ma9 wiosen.Nie mówił nic poza paroma słowami do 5ciu lat.Latali po logopedach,psycholożkach i gdzie bądź.Po 5ciu latach mu się odmieniło i gada normalnie.

Gość gość
Moje jedno dziecko jak mialo 3 lata mowilo plynnie w trzech jezykach mam meza francuja a mieszamy w danii. Drugie dziecko jak mialo trzy lata tylko mama. Obydwaj synowie sa teraz super rozwinietymi uczniami. Czasem trzeba dac im czas :)

Gość gość
Trzeba trzymać rękę na pulsie bo czasem człowiek czeka aż dziecko "wyrośnie" a czasem tak nie jest. Mój syn nie mówił do 3 roku życia i miał podejrzenie lekkiego autyzmu jednak po szczegółowych badaniach wyszło, że ma tylko opóźniony rozwój mowy. Teraz chodzimy do www.gestyislowa.pl na zajęcie wspomąjace rozwój mowy. Z tego co widzę to bardzo dobrze moje dziecko się rozwija i robi bardzo duże postępy.