Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest ktoś, kto wypisał się ze szpitala po porodzie SN na życzenie?

Polecane posty

Gość gość

Czy personel krzywo na was patrzyl, czy pouczono was o ryzyku, i wszystko wytlumaczono, dlaczego lepiej lezec w szpitalu niz w domu? Pytam bo po pierwszym porodzie gniłam w szpitalu 2 doby, i z braku miesc lezalam na patologii, w malenkim pokoju z 2 kobietami... rano byl tylko obchod i to wszystko. Teraz jestem w drugiej ciazy i chce wypisac sie zaraz po porodzie, jesli bede czula sie tak jak po pierwszym

Gość gość
Ja sie wypisalam po cc po 6h. :)

Gość gość
To moze rozwiniesz swoja wypowiedź?

Gość gość
tzn? No wypisałam się na własne żądanie. Co tu rozwijać?

Gość gość
Mnie nie wiedzieć czemu trzymali 5 dni po naturalnym porodzie. Ale nie protestowałam, bo lepiej zostać niż zastanawiać się w domu czy dziecko nie dostanie przypadkiem żółtaczki. Nie rozumiem jak można marudzić, że leżało się aż 2 doby. I uzależniać wypis od własnego samopoczucia. Przecież tu o dziecko chodzi, a nie o Ciebie.

Gość gość
Chyba sie nie dowiem, co mialam rozwinac :D

Gość gość
powinien byc wstep, rozwiniecie i zakonczenie. a Ty jedno zdanie i czesć :O

Gość gość
Rodzisz 2 razy a jesteś jak dziecko

Gość gość
po cc przecież dopiero wstajesz po mniej więcej 6 godzinach, poza tym dla dobra swojego i dziecka najlepiej pozostać pod opieką, tyle ile trzeba

Gość gość
Ty możesz spadać. Dziecko zostaje, musi mieć w 2 sobie pobraną krew na badania przesiewowe.

Gość gość
Dokładnie ty mozesz się wypisać ale dziecko zostaje .Bo jeżeli z dzieckiem ok to wiadomo ze tez wpisza przepisowo u nas po prawidłowym porodzie i jeżeli z dzieckiem ok to 2 doby cesarka 3 czasami .Teraz jeśli dziecko musi zostać a ty chcesz się wypisać to przychodzisz do dziecka ze swoim odciagnietym pokarmem i siedzisz z dzieckiem jeżeli nie chcesz przychodzić często to dziecko karmione jest mieszanka.Dziecka absolutnie nie wolno zabierać przed upływem 2dób ma badania może też przyjść żółtaczka .W moim szpitalu dziecko dostalo żòłtaczki ostatnio w 8 dobie życia akurat było na miejscu no mama z nim była no mały brał antybiotyk.

Gość gość
Aha i jeszcze jak no miałaś kiepskie wyniki w ciąży np morfologia czy też nadciśnienie to po porodzie również chciec cie zostawić aby poprawić ci wyniki albo unormowac ciśnienie .A po cc dostaje się kroplowki czasami do 3 dób i obkurcza się macice przez parę godzin .Nie wiem jak ktoś mógł wypisac kobietę po cc 6 godzin później .Głupia po prostu i tyle .Można też dostać krwotoku jeżeli odpowiednio nie zadba się opiekę po cc.Jeszcze autorko nie urodziłas a już masz plany. Pamiętaj porodu nie da się w 100% zaplanować wiec nie wysuwaj się tak do przodu .

Gość gość
Jak urodziłam drugie dziecko to w szpitalu panowało przeziębienie wśród pacjentek, w 3 dobie powiedzieli że dziecko wszystko ok ale ja przez kaszel nie dostanę wypisu bo nie mogą, ale mogę wypisać się sama. Położna pomogła mi we wszystkim i jeszcze wezwano jakiegoś lekarza żeby mnie zbadał czy to napewno tylko przeziębienie. Nie wypisałabym się gdybym nie miała takiej pewności i pewności że z dzieckiem wszystko ok.

Gość gość
Autorko nie rob siary i zostan te 2 doby. Dziecko zaszczepia, zbadaja, zobacza czy zoltaczki nie ma. Rozumiem ze nie fajnie jest lezec na patologii tyle czasu ale chyba po porodzie to juz moglabys wytrzymac w tym szpitalu co? Zawsze pojawia sie jakies pytania co do dziecka etc ( np moje wysikalo sie dopiero nastepnego dnia i nie wiedzialam czy to normalne) i kogo wtedy zapytasz ? Nas ekspertek na kafe ?

Gość gość
Serio ? :/ Ja po 6h od CC dobrze nog nie czulam.

Gość gość
Gosciu z 23.20, autorka zadala kilka pytan, nie tylko tytulowe. Moglabys rozwinac wypowiedz o odpowiedzi na te pytania.

Gość gość
Dziękuję za wypowiedzi, autorka

Gość gość
Ja ostatnio wypisalam sie po 1 dobie. Badania przesiewowe mozna zrobic w osrodku zdrowia albo polozna moze przyjsc, wiec nie ma z tym problemu.

Gość gość
12:58- i co bedziesz grzac z kilkudniowym noworodkiem w sezonie grypowym do osrodka zdrowia ? Czy to serio taki problem wytrzymac 2-3 dni w szpitalu?

Gość gość
W Anglii wypisują w ten sam dzień i nikt z tego sensacji nie robi.

Gość gość
Cesarka i po 6 godzinach do domu ........ oczywiście wszyscy w to wierzymy a świstak siedzi i zawija je w sreberka.

Gość gość
Nie musialam nigdzie grzac, polozna pobrala na wizycie patronazowej. A do osrodka zdrowia i tak trzeba isc w 2-3 tygodniu zycia na wizyte do pediatry, wiec nie rozumiem Twojej wypowiedzi.

Gość gość
Ja wyszlam po 12 godzinach. Rodzina w DN i po prawidłowo przebiegający sn wychodzisz po 12 godzinach. Ogólnie rewelacja. Krew pobrała położna na wizycie patronazowej. Dziecko zaszczepilam w poradni szczepień w 8 tz. Nie widzę potrzeby gnicia w szpitalu 2 doby bez przyczyny.

Gość gość
Dokładnie ty mozesz się wypisać ale dziecko zostaje .Bo jeżeli z dzieckiem ok to wiadomo ze tez wpisza przepisowo u nas po prawidłowym porodzie i jeżeli z X A na jakiej podstawie dziecko ma zostać. Moje dziecko czy szpitala? To ja odpowiadam za jego zdrowie i ja decyduje o jego leczeniu i hodpitalizacji. Tak, wypisałam się na własne żądanie w pierwszej dobie po sn.

Gość gość
Mnie wypisali sami, a i tak musialam wrocic, bo dostalam masywnego krwotoku. Zenada jaka mialam opieke medyczna.

Gość gość
Czytam i przysiegam ze nie rozumiem. Czy to az taki problem byc 2 dni w szpitalu ? Nie mowie o tygodniu czy dwoch. To tylko 2 dni. Czy to serio az taki problem ?

Gość gość
A na jakiej podstawie dziecko ma zostać. Moje dziecko czy szpitala? To ja odpowiadam za jego zdrowie i ja decyduje o jego leczeniu i hodpitalizacji. Tak, wypisałam się na własne żądanie w pierwszej dobie po sn. Głupia k***a jesteś czy jak.

Gość gość
Niebu dlaczego głupia? Bo nie chciałam w szpitalu z dzieckiem zostać? Weź się cofnij do PRL, tam przez tydzień po porodzie się zostawało. Tylko po co?