Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwawienie wczesna ciąża

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry, Piszę do kobiet, które przechodziły przez to samo co ja.. Jestem w 10 tygodniu ciąży, przedwczoraj zaczęłam krwawić ( krwawienie trwało nie całą godz.) czułam się dobrze, żadnych bólów podbrzusza ani skurczów nie miałam. Udałam się w ciągu 10 min do najbliższej ginekolog która stwierdziła że nie widzi przyczyny krwawienia...płód żywy, serduszko biło, ujście szyjki zamknięte. W rozpoznaniu wpisała mi "poronienie zagrażające" i przepisala luteinę + wskazanie leżenia. O ciąży dowiedzialam sie szybko- w 4 tyg i od tamtej pory bardzo o siebie dbałam, cały czas odpoczywałam, mało wychodziłam bo kiepsko sie czułam. Boję się tego że coś może być nie tak...jestem w stanie podwyższonego ryzyka utraty ciąży, czy to oznacza że nawet jak się uda donosić ciążę to z dzieckiem będzie coś nie tak? Jestem przerażona smutas.gif

Gość gość
Czy doszło do współżycia w ostatnim czasie?

Gość gość
Nie wspolzylam 2 dni przed wystapieniem krwawienia, zadnego wysilku fizycznego..oszczedny tryb zycia. Dodam ze mam niedoczynnosc tarczycy, ostatnie badania wszystkie byly w porzadku, dzien przed krwawieniem bylam u ginekologa na standardowej wizycie, usg i badanie dopochwowe- wszystko bylo ok...

Gość gość
A badalas progesteron? Teraz już żadnego współżycia, pewnie do końca ciąży.

Gość gość
Nie zlecono mi zadnych badan ale dostalam luteinę na podtrzymanie ciazy... poszlam do ginekologa ktorego mialam najblizej gdy to sie wydarzylo, kontaktowalam sie z moim Lekarzem prowadzacym opowiedzialam sytuacje, kazal mi brac ta luteine i lezec...nic o kontroli, badaniach... 6 listopada mam usg genetyczne i wtedy dopiero zobacze czy plod jest wciaz zywy i zdrowy... Myslisz ze wspolzycie moglo miec na to wplyw? Chociaz przyznam Ze seks w ciazy uprawialam moze raz na dwa dni

Gość gość
A nie lepiej pojechać na izbę przyjęc? Zrobią ci usg. Uspokoiła byś się . Do 6 listopada to jeszcze dużo czasu.

Gość gość
Ja jestem prawie w 10 tyg krwawienia miałam w 6 tyg z powodu krwiaka który się oczyścil. Wczoraj bolal mnie brzuch ale przeszło bez nospy. Dziś jak będzie mnie bolal jadę na IP

Gość gość
Ale jesli mnie mocno nie boli brzuch tylko czasem gdzies tam lekko ukluje lub ucisnie to przyjma mnie IP? Ginekolog ktora mnie przyjela z krwawieniem powiedziala ze moglam miec krwiaka ale w sumie to nic nie widzi i w ogole zero przyczyny krwawienia...nie wiem co mam o tym myslec

Gość gość
Mogło, bo to trochę loteria. jednej to nie wpłynie na ciążę, wręcz korzystnie, druga przez to poroni. Ale badania poziomu progesteronu to standard! Zrób to badanie jak najszybciej, nie martw się i leż!:-)