Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Omenax

Polekowa nadczynność tarczycy Euthyrox

Polecane posty

Gość Omenax

Witam! Może ktoś mi coś doradzi bo już nie wiem gdzie pytać ... Od 7 mies biorę euthyrox w dawce 50 mg choć moje tsh było 3,2 jak poszłam do Endo. Chciałam jednak uregulować bo planowałam ciaze a tu powinno być ok 1 . Od sierpnia zaczęłam brać żelazo wtedy wynik TSH ok 1,2 a ft3 i ft4 w dolnej granicy i ok dalej brałam i zaczęłam się źle czuć jest mi gorąco ,pocę się, jestem nerwowa i nakręcona jak zegarek a przy tym meczliwa. Zrobiłam wyniki i moje tsh 0,013 ! A ft 3 i ft4 ponad górna normę ! Oczywiście do Endo nie mam opcji wcześniej niż za 3 mies to poszłam do ogólnego i mam przez 2 mies brać 25 mg Czy to jest odpowiednie postępowanie ? Może ktoś się spotkał z taką sytuacją ? Jak długo trwa powrót do normy? Wiem że wyboru nie mam zbytnio niż słuchać lekarza ale może ktoś się wypowie Będę wdzięczna

Gość gość
norma, wyrownalas zapas zelaza a przez to poprawila sie konwersja ft4 w ft3. dlatego jesli chce sie wyjsc z niedoczynnosci to trzeba uzupelniac inne pierwiastki. same leki na tarczyce to za malo

Gość Omenax
Dzięki za odpowiedź! No właśnie ! Do czasu brania żelaza tsh się prawie wcale nie zmieniło a tu nagle taki wynik. Tyle płacę za wizyty a w razie czegoś takiego nie mam nawet jak się skonsultować ... Nadal jednak nie wiem czy nie powinnam wogole przerwać brania tego " leku" bo w ta ciążę nigdy nie zajde jak tak dalej pójdzie !