Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki typ autyzmu ma Wasze dziecko?

Polecane posty

Gość gość

U mojego dziecka neurolog podejrzewa autyzm. Typów autyzmu jest kilka. Jeśli Wasze dzieci mają, to jaki to autyzm? Co stanowi największy problem? Moje dziecko boi się obcych miejsc i ludzi, ucieka w jakiś kąt wtedy i krzyczy. Bardzo uciążliwe dla mnie to jest.

Gość gość
Moja ma 3,5 i w zeszłym roku miała taki sam problem. Przeszło. Największy problem był z historiami. Które również się skończyły a miała podejrEnie autyzmu wysokofunkcjonujacego , na dzień dzisiejszy większość wcześniejszych zachowań znikła i mamy powtórzyć badanie na si bo proawdobodonie to ma. A z tym autyzmem to niewiadomo. Jest spoko już

Gość gość
Autyzm wysokofunkcjonujacy, jak na dzis problemem jest opoznienie rozwoju mowy (mowi, ale jeszcze nie sklada zdan). Troche nadpobudliwy ruchowo, ale do ogarniecia. Histerii brak, autoagresji brak, moze isc wszedzie i bedzie ok. Niektore zdolnosci na poziomie geniusza, ale trzeba to dobrze ukierunkowac, bo bez sensu robic czary mary bez sensu:)

Gość gość
13.26 - oby w moim przypadku było podobnie! Bardzo się boję, jaka diagnozę wystawią mojemu dziecku po badaniach w szpitalu.

Gość gość
U mojego dziecka nie ma żadnego typu autyzmu. Podejrzewam, że u twojego dziecka jest podobnie. To różnice charakteru, strach przed nieznanym, naturalny w tym wieku i może trochę zaniedbań wychowawczych. Nie przejmuj się, to na pewno przejdzie, autyzm jest bardzo rzadką chorobą i nie polega na tym, o czym piszesz. Doczytaj i przestań się martwić, zajmij się dzieckiem, weź na basen, do małpiego gaju itp. Na początku będzie się bawić samo, uciekać przed dziećmi, to normalne. Jak skończy 5 lat, to się otworzy.

Gość gość
Zaniedbywanie wychowawcze? Co masz na myśli? W towarzystwie dzieci jest ok, dopóki ktoś nie chce zabawki, którą ma on, bo wtedy bije na oślep, wrzeszczy itp rzeczy.