Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

waga dziecka 4 miesiac

Polecane posty

Gość gość

jaka powinna byc? mój waży 8 kg i zastanawiam sie czy to nie zbyt wiele

Gość gość
Moja córka tylko kp i 7 kg, a 4 miesiące skończy za tydzień.

Gość gość
Nie ma tak, że dziecko waży za dużo. Mój syn ważył 8 kg gdy miał 4,5-miesiąca,a 10 w wieku ośmiu miesięcy. Potem zaś był tak chudy, że można było mu policzyć wszystkie kości.

Gość gość
A z jaką wagą się urodził? Jak karmiony? Ile długości? Moj na 4mies miał 7100, 66 a na 6mies 8200 i 70cm Ur. 3950 59cm

Gość gość
Sporo, mój syn miał ok 6kg ale urodził się z wagą 3040g .

Gość gość
waga przy urodzeniu - 3100 g teraz ma 4 miesięce - 8 kg - 62 cm dł. karmioty tylko piersią

Gość gość
No to trochę go spasłaś... :o

Gość gość
U mnie do roku wazyl bardzo duzo potem jakos rownal a teraz chudy tak, ze sama skora i kosci.

Gość gość
karmie tylko piersią więc nie mogę go chyba przekarmić prawda? :( dzięki za odpowiedź, mam nadzieję ze w przyszłości nie bedzie grubym dzieckiem

Gość gość
Jak można przekarmic dziecko na kp?

Gość gość
uważam ze nie można jednak wydaje mi sie że moje dziecko dość sporo wazy dlatego pytam innych mam :)

Gość gość
Moim zdaniem nawet na kp można przekarmic, jeśli dziecko zbyt często je, ma rozepchany żołądek. Nie każde marudzenie oznacza głód, a cyc nie jest dobry na wszystko. Przybrał 5kg przez 4miesiace. To bardzo dużo. A tylko 62cm, więc z tych dużych nie jest. Leżałam kiedyś z synkiem w szpitalu, był z nami chłopiec 4,5 mies 8500 i matka co obchod dostawała ochrzan. A pierś wpychala mu co chwilę. Co lekarz na to?

Gość gość
Lekarka mówiła że to normalne przy karmieniu piersią ze duzo wazy i jak czesto domaga sie piersi to podawac herbate (próbowałam i nie chce ich pić) Syn czesto pije, to fakt, ale skoro ssie to uwazam że jest głodny....robie błąd? :(

Gość gość
Moim zdaniem to jakieś p********ie, że piersią nie można przekarmić. Każdy pokarm podawany w zbyt dużych ilościach powoduje przekarmienie. Nawet to wasze cudowne mleko z cyca. Myślicie, że mleko z piersi nie podlega prawom fizyki? Dziecko przekarmione cierpi, bo ciśnie go w żołądku. Więc płacze z powodu dyskomfortu. A wy mu dalej pchacie cyca, bo jak płacze, to pewnie głodne. I tak powstaje błędne koło. A potem narzekacie, że wisi na piersi.

Gość gość
dziwny komentarz...po co te wulgaryzmy? Ja nie mam wielkiego doswiadczenia w karmieniu, to moje pierwsze dziecko. Wiem tylko to co przeczytam w teorii bądź usłysze od kogoś. Nie pisałam nigdzie o tym ze mleko z cyca jest cudowne :D

Gość gość
U mnie kp a tyle ulewal, ze masakra. Pokarm KP jest bardzo przyswajalny czasem niemal w calosci.

Gość gość
a co ma ulewanie do tematu?

Gość gość
ja karmie butlą i ma 6 kg corka 4 miesiac