Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochaniekochacałuje

Jak zaufać?

Polecane posty

Gość kochaniekochacałuje

Zostałam już raz zdradzona po 2 latach związku, gdzie okazało się, że mój eks był z inną dziewczyną jednocześnie i ze mną. Ciągnął taki fake związek przez dwa lata, jednocześnie dbając o nasz związek (prezenty, kwiaty, kolacje itp). A ja nic nie podejrzewałam. Potem miałam inny przelotny związek, ale krótki; potem sama jakiś czas i nieco załamana, a teraz poznałam kogoś wyjątkowego (chyba na dłużej zagości w moim życiu). Ale ja mam taką obsesję albo raczej po tamtej zdradzie - nie umiem nikomu zaufać (facetom, ale tylko wtedy jeśli mają być moimi mężczyznami). I to jest taki chory paradoks - niby mu ufam bo jakbym nie ufała, tobym z nim nie była. Ale jednak codziennie mam myśli: a co jeśli zdradza? Skoro mój eks umiał mnie tak zdradzić, to i każdy umie. Zresztą jak go zapytałam o to, dlaczego na jego messengerze widzę od pewnej dziewczyny w wiadomości serduszka i buziaczki (widziałam ogólny podgląd, nie czytałam jego wiadomości bo nie mam dostępu), to powiedział, że ma prawo sobie wysyłać z kimś buziaczki. I wogóle, że ma prawo do prywatnej korespondencji bo jest wolnym człowiekiem a nie czyimś niewolnikiem. No fajnie, niezłe wytłumaczenie. Czy to znaczy, że jeżeli jest ze mną a ja mam prawo zażądać dowodów wierności to co, nie pokaże mi ich tak? Nie mam dowodów na jego niewierność, a na wierność też nie mam. I jak ja mam tak życ? Wykończę się....

Gość gość
Mam to samo co Ty. Straciłam zaufanie do facetów. Masz jedno wyjście: po prostu zaryzykować i zaufać temu mężczyźnie.