Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onanieona00119988

Boje sie, że mogę być w ciąży mimo używania zabezpieczenia

Polecane posty

Gość Onanieona00119988

Cześć dziewczyny To mój pierwszy post na tym forum. Nie mogę już dłużej tego w sobie trzymać, świruję i muszę z kimś o tym porozmawiać. Panicznie boję się, że jestem w ciąży. Trzy tygodnie temu uprawiałam seks ze swoim chłopakiem. Byliśmy nad morzem razem przez trzy dni I kochaliśmy się kilka razy. Mój kalendarz wskazywał, że mam dni niepłodne (aczkolwiek nie mam regularnych cykli), za każdym razem uzywalismy prezerwatyw z apteki I chłopak nie dochodził we mnie. Okres zaczyna mi się spóźniać. Na przestrzeni roku moje cykle miały od 26 do maksimum 34 dni ale zazwyczaj około 29, dzisiaj jest 32 dzień cyklu A ja trzęse sie ze strachu bo okresu nadal nie ma. Nie robiłam jeszcze testu I strasznie się boję. Co o tym myślicie, czy mogę być w ciąży? :(

Gość gość
Logika wskazuje że w ciąże zajść nie mogłaś. Jeśli facet był ostrożny podczas zakładania gumki, nie dochodził w środku to chyba szanse na ciąże znikome. Spokojnie. Czekaj na @

Gość gość
Gpść w ci/pie mógł zostawić prezent na 500+.

Gość gość
Każdy stosunek niesie za sobą ryzyko ciąży jednak jeżeli stosowaliście zabezpieczenie ryzyko jest niewielkie. Na spóźniający się okres może wpływać wiele czynników, między innymi stres. Szczególnie jeżeli mówisz,że Twoje cykle są nieregularne. Aby upewnić się czy nie jesteś w ciąży najlepiej wykonać test ciążowy z moczu. Głowa do góry:)

Gość gość
Jeśli… - nie planowałaś ciąży, a stało się… - jesteś w ciąży i źle ją znosisz, - chciałbyś/abyś udzielić wsparcia komuś, kto jest w nieplanowanej ciąży, - chciałbyś/abyś udzielić wsparcia komuś, kto źle znosi ciążę … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić... Zadzwoń lub napisz do nas. Telefon - Chat – Email ZAUFANIA tel.: 586 915 915 email: k o n t a k t @ n e t p o r a d n i a .p l chat: w w w.n e t p o r a d ni a .p l Jesteśmy codziennie od 18.00 do 23.00

Gość gość
Dziękuję za słowa otuchy. Jutro rano mam zamiar zrobić test I napisze co wyszło

Gość Onanieona00119988
Nie jestem w ciąży. Zrobiłam test, wyraźna pojedyncza kreska. Bardzo mi ulżyło.

Gość Cleo1976
Cieszę się, jednak "kalendarz" to nie jest dobra metoda wyznaczania niepłodnych dni.Lepiej kupcie tester płodności ze śliny, np.Afrodyta.Jest o wiele bardziej precyzyjny.Poza tym, pamiętaj że przy prawidłowym użyciu prezerwatywy NAWET W DNI PŁODNE ryzyko ciąży wynosi tylko 2%.

Gość gość
Ciąża to nie tragedia. Miesiąc temu dowiedziałam się że zaszlam w ciążę i bardzo jestem szczęśliwa.

Gość gość
Dla ciebie szczęście a dla kogoś innego tragedia wiedz pisz za siebie

Gość E0114
Witam Ostatni stosunek odbyłam 10.10.17 zabezpieczylismy się z chłopakiem, okres powinnam dostać 22.10.17 jest już 25.10 a okresu nadal nie ma... Zrobiłam test wyszedł negatywny. Czy istnieje możliwość, że jestem w ciąży? Dodam jeszcze, że w tym czasie przeprowadziłam się za granicę, mam katar sporo stresu (jeszcze zanim okazało się że mój okres się spóźnia) i zaczęłam intensywnie ćwiczyć. Proszę o poradę!

Gość gość
Skoro test wyszedł negatywny to nie jesteś w ciąży, a jeśli się boisz to zrób jeszcze jeden

Gość gość
dlatego nie lubię gumek, są niekomfortowe i zawsze ten stres... Odkąd zaczęłam stosować anty vines to nie mam tego problemu

Gość gość
Vines to tez slabe zabezpieczenie

Gość gość
Skoro tak panicznie boisz się ciąży to nie uprawiaj seksu.

Gość gość
11.08 juz parę wpisow bylo ze te tabletki zawiodly, ponieważ maja mniejsza dawkę hormonów nie moga tak sama zabezpieczać jak te z większą dawka, a jakby byly tak samo skuteczne to wszystkie kobiety by je przyjmowaly, ja tez ale wole nie ryzykować, a te wpisy prawie na każdym temacie jakie to sa wspaniale tabletki to juz przesada.

Gość gość
Dziewczyno po pierwsze to sie uspokoj.. wiesz ze stres spowordowany brakiem okresu moze go przedluzyc nawet o dwa tygodnie? Z logicznego punktu widzenia ciaze bym wykluczyla.. jesli byliscie pewni ze gumka nie pekla i nie bylo ani razu wkladania bez gumki... co do owulacji i dni plodnych to pzy nieregularnym cyklu nie jestes w stanie zadnym kalendarzykiem wyznaczyc tych dni.. jedynie dokladna obserwacja ciala sluzu i temperatury da pewnosc.. jesli nie jestes w ciazy to sie ciesz i nie ryzykujcie wiecej.. pomysl o jakiejs antykoncepcji.. ja poszlam do lekarza dostalam tabletki belara i mam spokojna glowe.. biore regularnie nigdy nie zapomnialam, obserwuje cialo.. nie mam przynajmniej takiego stresu jak ty :)

Gość gość
Gościu z a Ty co kierujesz się opiniami w necie? Zobacz co pokazuje wskaźnik pearla a potem dopiero się wypowiadaj bo widać że nie masz pojęcia o antykoncepcji. Dziwisz się że są chwalone a nie wpadłaś na to że to ze względu na tą niewielką ilość hormonów, bo przecież wiemy dlaczego występują przy niektórych tabletkach skutki uboczne, właśnie dlatego że hormonów jest tam więcej a jak pokazuje wskaźnik pearla nie są z tego powodu bardziej skuteczne!

Gość gość
A czemu ma sie nie kierować opiniami w necie? Jak ktos wystawia negatywna opinie to trzeba to ignorowac a jak ty piszesz ze sa dobre i tak samo skuteczne to trzeba sie z tobą zgadzać, jak któraś pisala ze zaszla w ciążę mimo prawidlowego stosowania to cos w tym jest, ale wedlog ciebie to pewnie klamala

Gość Milq
Kalendarzyk jest tak samo pewny jak wróżenie z fusów. Wolę brać swój vibin i nie martwić się co miesiąc, czy nie będę w ciąży.

Gość gość
Ja nie pisalam o kalendarzyku, czytaj ze zrozumieniem zanim zaczniesz pisać ze ktos nie ma pojęcia o antykoncepcji

Gość gość
Ja biorę limetic i też za każdym razem panikuje ale na szczęście w niechciana ciążę nie zaszłam.

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji.Bzykajac się ryzykujesz

Gość gość
jeśli prezerwatywa to dla was za mało stosujcie dodatkowe zabezpieczenie. Może to być np contragel - żel plemnikobójczy. Swoją drogą kalendarzyk nie jest dobrą metodą wyznaczania dni płodnych.

Gość gość
goścoi 10:10 , radziłabym się kierować opinią dobrego lekarza - ginekologa

Gość aneta143
hej. super, że nie zaszłaś w niechcianą ciążę. na przyszłość warto jednak zadbać o dodatkowe zabezpieczenie, zawsze to mniejszy stres. polecałabym tester Afrodyta, będziesz wiedzieć, jakie jest ryzyko. :)