Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najpiekniejszy prezent pamiatkowy na chrzest dla dziecka wg was to jaki?

Polecane posty

Gość gość
Pieniadze w kopercie.

Gość gość
Pieniądze. Nie wychylaj się z prezentem bo jakikolwiek byś dała rodzice nie będą zadowoleni. Mojej córce chrzestny dał wózek dla lalek i 100 zł a chrzestna dała złote kolczyki i grawerowane sztućce Gerlach :O wózek dla lalek to można dać dziecku rocznemu a nie dwumiesięcznemu a kolczyki i sztućce pasują na komunię....

Gość gość
Mi się właśnie podobają takie sztućce albo smoczki, które można u jubilera kupić. Srebrne, grawerowane czy jakiś kryształ. Dla dziewczynki podobają mi się też bransoletki z ich imieniem. Zapięte tak aby nie przesuwały się po ręce.

Gość gość
My daliśmy pieniądze ale dokupilam też drewnianego aniołka do powieszenia, z podpisem Anioł Stróż i imię dziecka. Moja córka z kolei dostała taką ramkę z materiałowym aniołkiem, imieniem i datą i srebrny obrazek z dedykacją z tyłu. Starsza córka dostała srebrny medalik. Poszukaj na Facebooku, jest dużo różnych tego typu rzeczy, różne obrazki, metryczki, drewniane anioły, skrzydła z modlitwami. Jedna pani robi cudowne anioły z masy solnej. Nie są to drogie rzeczy więc można dać oprócz koperty a pamiątka świetna. Niemowlakowi trudno dać jakiś praktyczny prezent.

Gość gość
Pieniądze to nie prezent :/ Gdybym chrzciła dziecko, to byłabym bardzo zadowolona z takich prezentów jak srebrna grzechotka, grawerowane sztućce, pudełko wspomnień. Coś, co ma szansę przetrwać :)