Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się wyspać pod koniec ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Niedługo urodzę więc nieprędko się wyśpię, do terminu 3 tyg. W nocy budzę się co chwilę, jest mi niewygodnie, męczy mnie zgaga gdy leżę, ręce drętwieją, mam koszmary, normalnie masakra. Czy tylko ja tak mam?

Gość gość
Niestety chyba każda kobieta w ciąży szczególnie pod koniec się nie wysypia. Może Cię to pocieszy, że ja minął już właśnie rok jak notorycznie jestem niewyspana(może około 3miesiaca życia dziecka udało mi się 2-3noce przespać "całe" tzn.okolo6-7godzin nie karmilam bo dziecko się po prostu przez te.kilka nocy nie obudzilo. Dawno o tym zapomniałam bo więcej coś takiego się nie powtórzyło i chyba po prostu się przyzwyczailam do ZMECZENIA. Od 6 miesiąca pije kawę(minął rok jak karmię piersią). Kolka mnie przerazala mimo,że uważałam co jem. Szybko minęło i w miarę po 3 miesiącu odeszła bezpowrotnie :-) zabkowanie stopniowo zaczęło się po 6miesiacu życia ale moja Gwiazda dzielnie znosi zabkowanie. Poród jest ciężki ale uważam,że dopiero polog to to jest SZKOŁA PRZETRWANIA (przynajmniej dla mnie),że poród mimo ogromnego bólu(a mam wysoki próg bólu) nie jest tak ciężki jak anemia,zapalenie piersi podczas połogu,osłabienie,zmęczenie,wszystkiego uczysz się (bo to pierwsze dziecko). Jeżeli masz zaufana osobę obok siebie to pozwól sobie pomagać. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Olej bałagan(bo na pewno się zrobi). Zainwestuj w laktator elektryczny, miej go już w szpitalu bo wtedy gdy jesteś w szpitalu przychodzi tzw.nawał pokarmu. Jak będziesz regularnie odciągac nadmiar pokarmu to unikniesz zapalenia piersi. Rozpisalam się. Szczęśliwego rozwiązania i dużo siły życzę :-)🌻

Gość gość
Jednym zdaniem bedziesz notorycznie nie dospana od teraz przez kilka lat. Powodzenia :)