Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dominacja w związkach

Polecane posty

Gość gość

Kto u was dominuje w związku: Ty czy facet? Jak to wygląda w życiu codziennym, a jak w seksie?

Gość ellsmere
W związku mamy partnerstwo, chociaż ja mam zdecydowane ciągoty do dominacji, ale on mnie trzyma w ryzach. W seksie dominuje on, na moje życzenie.

Gość gość
ellsmere: w seksie dominuje on na moje życzenie Fajnie to napisałaś:)

Gość gość
Taka jest prawda. Na co dzień jestem twardą babą, silną i w sumie groźną. Spada na mnie dużo odpowiedzialności i dużo presji. A w łóżku chciałabym się poczuć malutka, bezbronna i na jego łasce. Dlatego tak ustaliliśmy. I jego to kręci, że jest taki zły, męski i wszechwładny i mnie, że jestem zależna :D Wilk syty, owca cała.

Gość ellsmere
Nie podpisałam się :)

Gość gość
Nie można dominować na czyjeś życzenie. Wtedy jest się uległy wykonującym polecenia dominującego. U mnie w życiu i w łóżku - on.

Gość gość
a nie jest to trochę nienaturalne u was, skoro w życiu jesteś taka dominująca, w seksie nie masz ochoty też ostro porządzić?

Gość gość
U mnie w życiu i w łóżku partnerstwo - innego scenariusza nie dopuszczam.

Gość ellsmere
gość dziś - nie zgodzę się. Ja mu nie wydaję poleceń. Po prostu kiedyś, po rozmowie na temat tego, czego potrzebujemy, zwierzyłam mu się z tego, że czasem chcę być po prostu słaba i nie musieć o nic walczyć. A z tego narodziła się jego dominacja w łóżku. Ja tego chcę i potrzebuję, ale równocześnie nie ingeruję w to, co się dzieje. Seks to jego dominium. gość dziś - nie, nie mam. Lubię czuć jego siłę, jest w tym coś pierwotnego. Nie umiem tego do końca nazwać. A ja realizuję się w pracy.

Gość gość
ellsmere: ok, nie każę Ci dominować, ale jego dominacja jest nienaturalna, bo on sam z siebie taki nie jest. Robi się taki niejako na Twoje życzenie.

Gość ellsmere
Jest taki. Gdyby nie był, to w życiu też bym dominowała ja. Mamy równie silne charaktery. Po prostu wcześniej uważał, że skoro w związku chcę bezwzględnego partnerstwa, to w łóżku jest tak samo i nie pozwalał sobie na pewne zachowania. Teraz, wiedząc że ja tego chcę, nie musi się ograniczać. Facet, który nie ma skłonności do dominacji, nigdy nie będzie w stanie zrobić tego prawidłowo. Zawsze będzie pytał, czy robi to dobrze, czy nie za mocno, czy właśnie tak, a może jednak nie tak... Nic tak nie zabija chwili, jak takie dywagacje.

Gość gość
ok, a gdyby on chciał, żebyś to Ty dominowała w łóżku, potrafiłabyś?:)

Gość ellsmere
I to jak :D Ale nie na dłuższą metę. Brakowałoby mi tego, co mam teraz. U mnie sytuacja jest taka, że jeśli facet nie ma takich skłonności, to po prostu przejeżdżam po nim jak walec i przejmuję dowodzenie wszędzie. Co nie znaczy, że to lubię.

Gość gość
mogłabyś napisać szerzej, żebym się lepiej wczuł w to jaka wtedy jesteś. jak nie chcesz tu, to możemy popisać na privie.

Gość ellsmere
A po co chcesz się wczuwać?

Gość gość
w sensie, żeby bardziej zrozumieć jaka jesteś. Nie chodzi mi o żadne nakręcanie:) Chcesz priva?

Gość ellsmere
Nie chcę. Zastanawiam się, czemu chcesz mnie lepiej zrozumieć.

Gość gość
bo zastanawia mnie to, że mimo twojej skłonności do dominacji, potrafisz też rzekomo dominować. Zwykle ludzie są albo dominujący albo ulegli. Ale może to tylko moja teoria.

Gość gość
A ja uważam, że to czy są ulegli czy nie, to kwestia charakteru, ale też partnera, fantazji w danym momencie i ustaleń w związku.

Gość gość
no ale jak ta laska pisze jaka to ona jest dominująca w życiu, a w łóżku nagle szara myszka to to jest takie niespójne, że huj.

Gość ellsmere
Ale ja to po prostu lubię i nie rozumiem co w tym dziwnego. To mnie kręci i nie rozumiem czemu kogoś to dziwi.

Gość gość
22:18: a sama jaka jesteś? Dominacja kwestią ustaleń? Dobre. Dominującym się jest albo nie.

Gość gość
ellsmere: wobec poprzednich facetów, też byłaś uległa w łóżku?

Gość gość
Ale skłonności do dominacji można powściągnąć dla dobra związku, dla dobra relacji. Zarówno w domu, jak i w seksie. Tak naprawdę wszystko jest kwestią ustaleń, nie jesteśmy ludźmi pierwotnymi, żeby być jednowymiarowi.

Gość ellsmere
gość dziś - nie, nie byłam.

Gość gość
to źle rokuje dla związku. Jeżeli nie możesz wyrażać swoich pierwotnych potrzeb, tego jaka jesteś.

Gość gość
ellsmere: czyli byłaś wobec nich dominująca?

Gość ellsmere
Z jednym miałam relację bardzo partnerską, z drugim bardzo się szarpaliśmy w tej kwestii - on chciał dominować, ja mu nigdy nie pozwoliłam. Skończyło się na tym, że przestaliśmy uprawiać seks.

Gość gość
ellsmere: dlaczego mu nie pozwoliłaś dominować, skoro uwielbiasz być uległa?

Gość gość
gość dziś Twoje zdanie. Ja mam inne. Moją pierwotną potrzebą jest bycie kochaną i kochać. A to, czy będę dominować w łóżku czy nie jest dla mnie drugorzędne. Zasadniczo, jest to dla mnie totalnie nieważne.