Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

macie wyleczone idealnie wszystkie zeby?szczerze prosze pisac

Polecane posty

Gość gość

Wszystkie zeby na piątkę u was wyleczone?

Gość gość
wyleczone? nigdy nic mi sie nie zepsuło. wystarczy myc :o

Gość gość
Tak,wyleczone Choc ogolnie sa bardzo zdrowe

Gość gość
nie bylam u dentysty od 23 lat ;) a mam 31

Gość gość
Moje zeby sa bardzo slabe, choc ciagle je myje. Nie mam zadnego "nierobionego" zeba. I w dodatku te robione ciagle sie tez psuja. I tak co czy, cztery lata od nowa robie wszystkie zeby.

Gość gość
Nie pleć bzdur debilko ze masz wszystkie żeby robione bo nie znam nikogo komu się psuly lub ma robione dolne jedynki,dwójki,trójki i czwórki.

Gość gość
Tak, obecnie mam wyleczone, za to muszę zrobić implant, bo 7 leczona w dzieciństwie mi padła :( Rodzinnie zęby mamy słabe, więc pilnuję, robię przeglądy, chodzę na zdejmowanie kamienia itd. Włos mi się jeży jak widzę w TV w programach młodych ludzi z brakującymi zębami. Dramat.

Gość gość
dziś to, że ty nie znasz, nie znaczy, że nie istnieją. Moja siostra np. - ma tak ciasny zgryz, że nawet nitka nie wchodzi tylko się rwie. Jeszcze w liceum porobiły jej się dziury pomiędzy i ma niestety plomby zarówno w górnych jak i dolnych przednich zębach.

Gość gość
23.54 Zęby może i zdrowe, ale jakieś inne problemy chyba są, że taka frustracja i agresja bez powodu.. Skąd niby możesz wiedzieć, kto ile ma plomb wśród znajomych? Dziwaczne bardzo, żeby być taką wszechwiedzącą osobą. Ja też mam plomby prawie we wszystkim, w przednich również, a wizualnie mam wyjątkowo ładne zęby, białe, równe, hollywoodzki uśmiech. Nikt nie wie ile mam plomb, ja też się raczej nie orientuję ile kto ma plomb nawet wśród rodziny i bliskich znajomych, nie mówiąc o znajomych, których mam multum. Kafeterianki o dziwo, zawsze najlepiej poinformowane co się dzieje w cudzych domach, a nawet ustach:D

Gość gość
Wyleczone, kamien zdjety przez dentyste.

Gość gość
Ja mam 40 lat w tym roku, i na górze to nie mam chyba wiecej niz połowy zębów... dentofobia, neistety. Teraz juz przeszła, ale mase trzeba było wyrwac, a reszta do kanałowego, itp. większosc juz przeleczona, ale ubytki zostały, i zeby cos zrobic potrzebna ogromna kasa

Gość gość
Nie. Strasznie boję się dentysty po ostatniej bardzo nieprzyjemne wizycie.

Gość gość
wyleczone wszystkie , plus licowki i usmiech jak gwiazda mam :)

Gość gość
Wszystko mam wyleczone ale chyba wypadła mi plomba:o zaraz będę rodzić i muszę szybko to zreperować bo potem nie będzie mi się chciało.

Gość gość
Niby poleczone wszystkie ale tak co 3 lata poprawiam bo a to cos sie ukruszy a to cos sie złamie. Teraz szykuje sie na kanałowe leczenie 7 bo zaczyna mnie bolec.

Gość gość
O waśnie, to ja mam pytanie. Czy kanałowe.można.zrobić na NFZ, czy zawsze jest płatne? Generalnie chodziłam do dentysty prywatnie ale ostatnio dowiedziałam się że mam ząb do kanałowego i będzie mnie to kosztować 800zl. To jest strasznie dużo pieniądzy dla mnie, w tej chwili nie stać mnie na to

Gość gość
Pierdoły piszecie co do leczenia na NFZ.. .. W ramach NFZ możesz wyleczyć kanałowo zęby od 1 do 3... I do tego NFZ refunduje gorsze jakościowo materiały do wypełnień kanałów zębowych i do odbudowy zęba.

Gość gość
Na chwile obecna wszystkie w porzadku, ale musze tego bardzo pilnowac, bo lecze sie przewlekle u moje leki niestety wyciagaja wapn z organizmu. Wiec non stop kontrole, suplementacja, i zaraz leczenie jak trzeba.

Gość gość
Ostatni raz u dentysty w styczniu, mam wyleczone wszystkie żeby. Dziwne to pytanie....

Gość gość
Wydaje mi się, że mam poleczone, też mam dużo plomb. 31.10. idę na kontrolę to zobaczymy ale już ze 2 lata nie miałam ubytków. I jest to od kiedy zaczęłam myć zęby sodą i wodą utlenioną tak jak radzi Jerzy Zięba. Tym sposobem wyleczyłam też raz na zawsze nadwrażliwość zębów. Zaczęłam myć sodą oczyszczone u dentysty zęby i nawet mi się kamień nie zrobił przez te 2 lata. Tak więc polecam mycie zębów sodą i wodą utlenioną. Dodatkowym plusem jest każdorazowa dezynfekcja jamy ustnej i języka co sprzyja zdrowiu dziąseł i gardła, całej jamy ustnej. Nie trzeba płukać płynem (pełnym chemii) . dodatkowo nitkuję wszystkie zęby bo mam dość ciasno osadzone i nie jestem w stanie dokładnie ich wyczyścić szczoteczką.

Gość gość
Mam jeden ubytek z którym właśnie niedługo wybieram się do dentysty zanim zacznie boleć bo nie chce mieć kanalowego

Gość gość
Wszystkie mam wyleczone. Chodzę regularnie do dentysty i jak coś trzeba to od razu robię.

Gość gość
Nie mam żadnych ubytków - wszystkie zęby wyleczone. Natomiast mam problem z odsłoniętymi szyjkami zębowymi. Pomaga płukanie płynem Septoral Parodont.

Gość gość
jestem higienistką stomatologiczną i aż mi sie włosy jeżą jak czytam te brednie o sodzie :/ soda moze doprowadzic do zniszczenia szkliwa i do nadwrażliwosci a nie ja leczyć, woda utleniona jest dobra przy zapaleniu dziaseł bo zabija bakterie beztlenowe, ale bynajniej prochnicy nie wyleczy. Dziewczyny zdrowe zęby to nie tylko ich mycie, to także genetyka i dieta ;) leczcie zęby przed ciąża bo potem juz w ciąży są ograniczone możliwosci leczenia zębów

Gość gość
tak, wyleczylam wszystkie,zostawilam w gabinecie lacznie2500zl i chceo tymzapomniec:)

Gość gość
mam! wszystkie wyleczone w Dental Care w Tychach przez przemiła panią dr Pniok ;)

Gość gość
Mam jedna plombe do wymiany i dwa zeby " do obserwacji". Panicznie boje sie dentysty. Zostala trauma sprzed 20 lat, kiedy wszystko robili na zywca.