Zmartwiona567 0 Napisano Październik 24, 2017 Witajcie, moja współlokatorka ostatnio ostro pokłóciła się ze swoim chłopakiem. Po kilku godzinach znalazłam na wykładzinie przy łazience niebieskawą/chabrową tabletkę z "wytłoczoną" cyferką 5. Martwię się co to za lek (nie chcę żeby zrobiła coś głupiego). W aptece farmaceuta nie umiał odp, a farmaceutka zasugerowała, że może być to tabletka antykoncepcyjna. Przekopałam mnóstwo zdjęć, ale identycznej nie znalazłam. Kształtem i wielkością przypomina np. no-spę albo ketonal. Jest okrągła, wielkość 7mm, kolor niebieskawy, wypukła - powlekana i ma na jednej stronie wytłoczoną cyfrę 5. Czy ktoś może mi pomóc?? Bardzo się martwię :( Z góry dziękuję za pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 24, 2017 ta 5tka to prawdopodobnie mg substancji czynnej. Wydaje mi sie ze Spamilan był niebieski w 5mg. To lek na lęki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zmartwiona567 0 Napisano Październik 24, 2017 W opisie leku widnieje informacja o podziałce i wytłoczonych symbolach E i 151 także to chyba nie to :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 24, 2017 moze zrob temu zdjecie? mam stycznosc z lekami na co dzien, wiec moze cos bede wiedziec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zmartwiona567 0 Napisano Październik 24, 2017 http://imageshack.com/a/img924/4396/MfY1Wr.jpg Tak wygląda. Z drugiej strony jest gładka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 24, 2017 A zachowuje sie dziwnie? Czasem amfetamina/ekstazy mają takie oznaczenia albo obrazki. Chociaż ja bardziej obstawiałabym na jakieś przeciwlękowe a ten numerek jako mg substancji czynnej. Poszukam w ksiazce i dam znac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zmartwiona567 0 Napisano Październik 24, 2017 Dziękuję bardzo. Ciężko mi powiedzieć jak się zachowuje, bo nie ma jej aktualnie w domu. Nigdy nic nie wskazywało na to, że coś na stałe przyjmuje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 24, 2017 Troche słabo jak jej nie ma. Narazie do czego sie dokopałam to srodki psychotropowe dorazne, niestety doping i ekstazy :( Ale szukam dalej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 24, 2017 Mi to bardziej wygląda na jakiś narkotyk,nie lek.Oczhwiścje mogę się mylić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zmartwiona567 0 Napisano Październik 24, 2017 Domyślam się, że nocuje u koleżanki. W międzyczasie poprosiłam znajomą o rozpuszczenie "wici". Ma wśród znajomych lekarzy. Jedna z nich jest psychiatrą i stwierdziła "Nie wyglada na poważne leki typu relanium czy haloperidol. Nie kojarze tabletki w dawce." Więc już sama nie wiem co to może być... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 24, 2017 Zapytaj dilera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zmartwiona567 0 Napisano Październik 24, 2017 ad. "zapytaj dilera" - bardzo pomocne. Żart godzien podziwu, brawo! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 24, 2017 Z dilerem akurat niekoniecznie był żart, ponieważ obstawiam, że to nie jest "zwykła" tabletka ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zmartwiona567 0 Napisano Październik 24, 2017 Poważnie?! Może to faktycznie jakiś lek na nie wiem.. demencje, Alzheimera albo coś w ten deseń? Większość opisów takich leków się pobieżnie zgadzała, z drobnymi wyjątkami... Z drugiej strony jeśli to jakieś świństwo, tłumaczyłoby to tą "wybuchową" atmosferę w mieszkaniu :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zmartwiona567 0 Napisano Październik 24, 2017 Podobno jest to Jovesto. Opis się zgadza, także nie drążę dalej tematu. Dziękuję za wszelką pomoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach