Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie

Polecane posty

Gość gość

Byłam dzisiaj z synem u pediatry (w związku z uczuleniem). Zbadała go i stwierdziła, że ma mocno zaczerwienione gardło i zbiera się ropa, przepisała antybiotyk. Syn nie ma gorączki, kaszlu, kataru, apetyt w normie. Miałyście kiedyś podobną sytuację?

Gość gość
Za alergie mozna sie zabrac dopiero po wyleczeniu stanow zapalnych wywolanych przez bakterie, wiec sie nie dziw tylko zastosuj sie do zalecen lekarza i podaj antybiotyk. Przy infekcji bakteryjnej tez moze byc wysypka nie do odroznienia od alergii.

Gość gość
Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Popieram to co gość 15:22 napisal(a). Jeżeli nie podoba Ci się to co lekarz mówi czy myślisz że to coś innego to możesz iść do innego pediatra. Nie zawsze musi być katar, brak apetytu, itd zwiazany

Gość gość
Tu autorka-mnie dziwi tylko to, że nie ma gorączki, nie ma widocznych objawów a trzeba podać antybiotyk. Nigdy jeszcze tak nie mieliśmy, pytam tylko czy wy miałyście kiedyś podobną sytuację(?).

Gość gość
Nie każde dziecko choruje spektakularnie, z wysoką gorączką i nasilonymi objawami. Czasem dziecko czuje i zachowuje się normalnie, a infekcja jest.

Gość gość
Byłam na drugi dzień u innego lekarza. Odradziła antybiotyk. Dziecko jest zdrowe.