Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Owsiki w ciąży pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Witam potrzebuje pomocy wczoraj wieczorem zauważyłam ze mam owsiki... Jestem w 7 tygodniu Ciąży w Internecie jedyne co znalazłam to sok z kapusty i czosnek... Podobno nie można tego leczyć lekami. Owsika wypatrzylam jednego i to po 3 dniach obserwacji i to... Na tylku ,w kale nie znalazłam nic... Odrazu zrobiłam lewatywę z sama woda i miałam już spokój , poszlam normalnie spać bo już nie miałam dolegliwości.. czy jest możliwość że był tylko jeden? proszę o pomoc do Ginekologa ide po południu.

Gość gość
Skoro był jeden , jest ich z pewnością cała masa w jelitach . Jeśłi Ty masz owsiki to ma i każdy domownik , By się pozbyć ich raz na zawsze muszą wszyścy poddać się kuracji odrobaczającej . Dla nich jest Pyrantelum , dla Ciebie dobry jest sok z kiszonej kapusty , kiszone ogórki i pestki z dyni. Jak chcesz się ich pozbyć musisz ograniczyć słodycze i węglowodany bo to ich pożywienie . Masz kontakt z jakimiś dziećmi ?

Gość gość
Nie mam kontaktu właśnie , 3 tyg temu byłam u rodziny ale chwilę i był tam chłopiec 9 letni, mam psa i kota czy to możliwe że to od zwierząt? Jest możliwość że to wylecze ?

Gość gość
No pewnie że wyleczysz , tylko że domowymi sposobami jest trudniej , Po 12 tygodniu ciąży mozna wziąć leki ale do tej pory będziesz się musiała jakoś przemęczyć. U rodziny widocznie ktoś ma robale i złapałaś , dzieci szkolne często mają robaki . Jaja owsików sa aktywne w kurzu rzez miesiąc więc łatwo się zarazić a Ty masz osłabiony organizm ciażą i poddatny na takie zakażenia .

Gość gość
Aha i od zwierząt to prędzej glisty mozesz złapać lub tasiemca ale owsiki to raczej od ludzi. Myj często ręce a już kategorycznie przed każdym posiłkiem , często zmieniaj pościel i bieliznę osobistą po kazej nocy. Przede wszyskim śpij w majtkach by jaja robali nie przyklejały się do pościeli .

Gość gość
Dziękuję bardzo za odpowiedź.. za chwilę jeszcze Lecę do lekarza ogólnego po tabletki dla chłopaka.

Gość gość
Zdrowia Ci życzę i obyś jakoś to przetrwała .

Gość gość
A powiedz mi jamie masz obiawy? Ja jestem w 10 tyg. I od jakiegoś czasu czasami swędzi mnie o***ty ale w zasadzie nie dziurka tylko troszkę dalej kolo o***tu i mam zaczerwienione i schodzila mi w tamtym miejscu skura. Jak zaczęłam się drapac to o boże nie mogłam przestać. Gin sugerowala owsiki moja córka nie ma bo ani razu nie widziałam by się drapala. Oglądałam jej pupę. Jak moja mnie swędziala to od razu za lusterko i nic nie widziałam tzn owsika

Gość gość
Nie jestem autorką ale też miałam owsiki więc odpowiem. Przede wszystkim swędzenie o***tu i w środku , czuć jakby takie naciskające kłucie i swędzenie szczególnie wieczorem i w nocy (wtedy wychodzą na zewnątrz by składać jaja ) Poza tym przelewania w jelitach i czasami ni stąd ni zowąd nagle biegunka. To swędzenie które Ty masz bardziej wygląda na grzybicę o***tu , co w ciąży tez się niestety zdarza. Spróbuj smarować to miejsce kremem Clotrimazolum , powinno pomóc przy grzybie.

Gość gość
Trzeba bardzo często zmieniać pościel . Ręcznik i piżama codziennie i prac w wysokiej temp. No i najlepiej wszystko jeszcze prasować. I ogólnie więcej sprzątać codzienne odkurzanie i na mokro. Jeść ogórki kiszone, kapustę kiszone, czosnek i pestki dyni. Co odwazniejsi robią sobie z czosnku czopek na noc, wtedy nie ma szans żeby owsiki wyszedł złożyć jaja :)

Gość gość
9.35 Jak tylko spojrzysz w lustro nie zawsze znajdziesz owsika, czasem musisz trochę rozchylić o***t i go "poszukać", jak swędzi to znaczy, że jest blisko wyjścia. Ale u Ciebie to pewnie nie owsiki, bo to nie jest tego typu swędzenie, że nie można przestać się drapać.

Gość gość
Byłam u lekarza ogólnego nie mógł mi przepisać nic... Zaczęłam kombinować sposobami z internetu po których pisało że miały zacząć wychodzić... Zrobiłam lewatywę z czosnkiem wypilam butelkę soku z kapusty i sporo pestek dyni i nic ani jednego owsika nie zauważyłam.... Co do tego jak zauważyłam wczoraj... od 3 dni mialam swędzenie o***tu ale nic nie było ani na papierze ani jak patrzylam z pomocą lusterka, dopiero wczoraj postanowiłam sprawdzić to bardzo dokładnie... I kucalam nad tym lusterkiem z 15 -20 min rozchylajac... od...t i w końcu zauważyłam jedynego którego udało mi się wyjąć... Podmylam się dokładnie i do dziś nic...

Gość gość
Przyszedł wieczór i znów się pokazały... Żaden Lekarz nie chce mi nic przepisać teraz będę tylko testować domowe specyfiki i mam nadzieję że pomogą:(