Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Toksyczna matka jak ją przystopować

Polecane posty

Gość gość

Witam, Moja teściowa jest mega toksyczną matką (jako teściowa też by chciała mieć u mnie posłuch - niestety nie ze mną te numery), mąż nie za bardzo potrafi się jej postawić bo nie chce jej robić przykrości. Ale ostatnio już ma tego dość. Wkrótce (tzn na dniach już) teściówka ma urodziny i chciałam jej sprezentować jakąś książkę o odcięciu pępowiny/toksyczna matka/jak być dobrą mamą czy coś w tym stylu. Tylko nic nie mogę znaleźć... znacie jakąś dobrą książkę/poradnik o tym temacie? Moim marzeniem jest żeby jej taką wręczyć, może da jej to coś do myślenia...

Gość gość
Ona jest prostaczką, nie zrozumie takich niuansów, powiedzcie to jej wprost, z mężem, ale nie wiem czy on się jej postawi.

Gość gość
dzięki ale niezupełnie mi o takie książki chodzi. No nic, szukam dalej sama. Dużo książek jest jak się wyrwać od toksycznego rodzica ale nie ma jak pozwolić dziecku na własne życie.

Gość gość
A ty sobie kup podręcznik dobrej synowej i mądrego człowieka,

Gość gość
Odezwała się toksyczna synowa? Wredna też jesteś, autorko.

Gość gość
Teściowa powinna mieć was w d/upie, wtedy byłaby dobra. Szkoda,że tak nie robi. Dorosłe dzieci powinny same sobie radzić.

Gość gość
Skoro tyle lat tolerowała toksyczna teściową, to jest cierpliwą i mądrą kobietą, najwyższy czas, by zaczęli żyć na swój rachunek a nie pod dyktando teściowej do wszystkiego się wtrącającej się i na każdym kroku krytykującej synową jej matkę.

Gość gość
18.02 teściowa nie potrafi żyć nie wtrącającej się do młodych, jest toksyczna, zakłamaną i wredną babochłopem udającym dobrą i ciepłą a za plecami złym, bezwzględnym człowiekiem. Ty gnomie nazywany przez miejscowych frajerem nie wtrącaj się, bo miejscowi ją znają od lat a ty tylko jej waginę i wielką chęć do kręcenia lodów pół roku tylko.

Gość gość
Nie znamy twojej teściowej, ale ty autorko dałaś się poznać jako wyjątkowy prostak i przygłup. Słownictwo z rynsztoka, zero klasy i kultury, nawet książki nie umiesz kupić sama.

Gość gość
A teściowa nigdy nie kupiła samodzielnie książki ani ubrań, co świadczy o miernocie intelektualnej i estetycznej, plus miernota charakteru, co daje efekt żenująco żałosny.

Gość gość
Twoja teściowa nam d**y nie zawraca, więc należy jej się pierścionek z diamentem na urodziny.

Gość gość
15 grudnia połącz z zaręczynami:P

Gość gość
Skoro teściowa jeszcze nie namówiła syna do rozwodu, to jest świętą kobitą. Medal jej się należy.

Gość gość
Przypnij jej go do wejdżajny

Gość gość
gość dziś a ty tu oczywiscie w celach iscie naukowych, intelektualnie sie wyzyc przyszedles gosciu i umeczonego czyims problemem udajesz i jeszcze musisz cos napisac na ten banalny nudny dla ciebie temat. nie interesuje cie, to udzielaj sie w innych topikach. a ty autorko, jak smiesz kogokolwiek tu krytykowac, przeciez kazda tesciowa jest cudowna, co wszystkie forumowiczki doskonale wiedza. ;) to tak jak z uczciwym czlowiekiem, ktory pobil zlodzieja. to ten czlowiek jest winny, nie zlodziej. jak smial pobic? taka mentalnosc. nikt ci w problemie nie pomoze, a tylko batami tu potraktuje. no bo jak smiesz pisac na forum?? intelektualisci przywykli juz do prawikow, itp, a tu problem do rozwiazania sie znalazl.. szok.. tego nikt nie zniesie.