Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeszłść mojej dziewczyny

Polecane posty

Gość gość

Poznałem ponad rok temu wspaniałą kobietę, a obecnie moją dziewczynę, w której się bezgranicznie zakochałem. Z czasem poznałem jej przeszłość... i nie potrafię się z nią pogodzić :( Nie mam do niej za to żalu czy pretensji... dalej ją kocham równie mocno... Moja dziewczyna po mimo młodego wieku, początek studiów jest po związku z ... nie wiem jak go opisać. Wydaje mi się ze potworem, bo zwierzęciem to stanowczo za delikatnie powiedziane. Swojego pierwszego razu nie pamięta ... był na albo po imprezie... w nie do końca jasnych okolicznościach. Potem ponad roczny związek ... bicie zastraszanie, zmuszanie do uległości, poniżanie ... ABORCJA. Bardzo mi na niej zależy, ale nie potrafię zrozumieć jak to się mogło stać. Jest między nami dobrze, ale zawsze ogarnia mnie pustka, niezrozumienie, strach jak zaczynam myśleć o jej przeszłości. Lepiej nie myśle czy myśleć dopóki sobie tego nie ułożę w głowie ?

Gość gość
Jeżeli rzeczywiście nie możesz pogodzić się z jej przeszłością, to lepiej jej zostaw, zawsze jej będziesz wypominał. Będzie lepiej dla Ciebie i dla niej też.

Gość gość
Nie myslec, byla wtedy inna osoba w toksycznym zwiazku. Nie zaprzataj sobie tym glowy, to przeszlosc, ktorej juz nie ma, nie istnieje.

Gość gość
@up nigdy jej tego nie wypomniałem, ani nie zrobiłem wyrzutu. ja nie mam do niej za to pretensji po prostu nie mogę tego ogarnąć. Ma to też związek z tym że spora częśc jej znajomych o tym nie wie i luźno rozmawia o jej byłym... a ja znam prawdę i zawsze mnie to doprowadza do furii

Gość Ja_Dyzio
obstawiam, że mając powyżej 20 lat i jako dorosła kobieta 'miała' do czynienia z totalnym bestialstwem , z poniżaniem, z gwałtem i biciem to po pewnym czasie sobie jakoś poradzi psychicznie albo będzie się mścić na każdym facecie lub popadnie w alkoholizm , destrukcję , depresję ale kobieta jest do uratowania , wiele lat temu w latach szkolnych kumplowałem się z Ewą, świetna dziewczyna i zawsze chętna do pomocy każdemu , gdy była w III klasie liceum , czyli była prawie dorosła to otrzymała zaproszenie od dalekiej rodziny z Francji aby przyjechała do Paryża na wakacje i była cała w skowronkach , pojechała do Paryża, chciała jakieś tam pieniądze zarobić i poszła na Casting , piękna dziewczyna z Polski już z Castingu nie wróciła , dopiero po 10 latach jakiś Polak , który poszedł do burdelu odnalazł Ewę całą i zdrową w Algierii , wróciła do Polski w stanie psychicznie złym , w wieku 28 lat wyglądała jak własna Babcia , w Polsce aby jakoś funkcjonować musiała każdego dnia wypić ponad pół litra wódki, mieszkała z menelami i żulami, szukała odpadów w śmietnikach a pochodziła z bardzo dobrego domu. Zmarła w Polsce na gruźlicę w wieku 34 lat, nie paliła papierosów. Nie potrafiła sobie poradzić, gdy otrzymała pomocną dłoń. Jeszcze gorzej jest, gdy jakiś WUJEK albo stryjek zgwałci małą dziewczynkę w wieku 12 lat , w wieku 16 lat ucieka z domu i trafia do burdelu , ma głęboko w zadzie , kto ją bzyka , czy wujek , czy klient, od klienta ma jakieś pieniądze , - te dwa przypadki to są bardzo ciężkie przypadki aby kobiety wyszły na 'prostą' , normalny facet z ulicy nie poradzi sobie z takimi kobietami aby wyszły na prostą nawet, przy ogromnej miłości i poświęcenia się faceta. - jest wiele przypadków jeszcze ciekawszych !

Gość gość
Zastanowcie sie wiec, czy lepiej unikac tych znajomych, czy tez Ty powiesz im wprost, zeby o nim nie mowili w waszej obecnosci. Wyjdzie na twoja zazdrosc ale to jest bez znaczenia, cel zostanie osiagniety.