Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moje dziecko wymusza? Proszę wejdzcie

Polecane posty

Gość gość

Ma 11msc ale strasznie się drze momentami. Jest radosnym i kontaktowym dzieckiem. Moj mąż się cieszy ze mamy w domu żywe srebro ale on nie siedzi z nim od rana do wieczora Najgorsze jest usypianie. Pokłada się na podłogę śpi na kafelkach a jak tylko go wezmę na ręce i chce zanieść czy do łóżeczka czy do łóżka drze się jak opętany Usypianie trwa 2h mam dość mam ochotę go związać i wrzucić za szafe :) No ile się można wydzierac bez powodu Dodam że płacz mija jak tylko zrobię to co on chce wezmę na ręce otworzę szafkę której otwierać nie mogę... Miałam zabezpieczenia na szafkach ale zerwał. Czy takie małe dziecko umie wymuszac? Co myślicie? Ja już nie daje rady. Teraz wrzuciłam go do łóżeczka i się drze. Niewiem czy iść po niego czy poczekać aż histeria przejdzie On będzie krzyczał do skutku proszę doradzcie

Gość gość
Moja córka ma podobnie, może nie wydziera się ale czasami płacze bo nie daje jej czegoś co ona chce Kup kolorowe lekkie klocki albo puzzle. Dziecko się zajmie. A jak usypiasz 2h to znaczy, że na siłę kladziesz. Dziecko jak jest zmęczone samo zaśnie. Wtedy z rozsądkiem ale pozwól pójść na spokojnie bez płaczu spać. Rozumiesz? To nie znaczy,że małe dziecko tobą świadomie rządzi. Ono roku nie ma. Dorosły nie raz zasnąć nie może a takie maleństwo też może.mieć problemy

Gość gość
Ja swoją córkę przynosiłam na rękach jakieś 2 lata i żyje także wszystko przed tobą