Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 17lat, mój głos jest ponizajacy

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim, mam 17lat i borykam się z niemałym problemem. Mam okropny głos. Brzmie tak okropnie, że jak ktoś mnie słyszy to każe mi się zamknąć, bo nie da się tego słuchać - i wcale się nie dziwię. Jeżeli chciałbym porozmawiać z kimś przez telefon albo komputer, jest to praktycznie niemożliwe, bo mój głos brzmi wtedy jeszcze gorzej. Dodam tylko, że mutacje przechodziłem jakieś 4lata temu, może i nawet 5 już będzie i miałem już dawno temu te etapy chrypy i piszczenia ale po tym jak to ustalo mój głos pozostał taki okropny. Boję się, że zostanie mi taki na zawsze, co mam z tym zrobić? Jest to naprawdę uciążliwe, boję się rozmawiać z kimkolwiek. Czy to możliwe żeby zmiana głosu po mutacji trwała tak długo (jakieś 3 lata po tych wszystkich etapach (piszczeniu itp))?

Gość gość
Przejdź się do logopedy (to specjalista os wymowy ) i dowiesz sie wszystkiego.

Gość gość
* os-od a poza tym głos można ćwiczyć , popracujesz nad nim to się zmieni.

Gość gość
Ja się pytam czy naturalnie mój głos jeszcze się może zmienić? Z tego co wiem to logopeda jedynie poprawi moja wymowę i tego jak będę to wymawial, a głos nadal będzie taki sam :(

Gość gość
A może nie chodzi o głos, a o to, co mówisz? :classic_cool:

Logopeda może Cię nauczyć obniżyć ton głosu, jesli miałbyś np. wysoki i na odwrót, a także jak już ktoś napisał wyżej. To jaki masz ten głos?

Gość gość
Wtedy wychodzi na to, że powinienem się nie odzywać wgl ;> chodzi o głos, jest okropny, nie wiem nawet do czego go mam porównać

Gość gość
Niby mówię głośno, ale tu nie chodzi o ton mojego głosu tylko o to jak on brzmi

Gość gość
o właśnie, nagraj trochę swojego głosu wtedy będziemy wiedzieli o co chodzi, a i tak pewnie okaze się że masz normalny fajny głos tylko wyolbrzymiarz albo masz jakieś dziwne nieuzasadnione kompleksy

Gość gość
Nie logopeda tylko ćwiczenia z emisji głosu mogą Ci pomóc.