Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy to ignoranci!! Skąd się bierze 500?

Polecane posty

Gość gość
Jakby było wiadomo to inaczej przedstawiały się wyniki w przytoczonym badaniu, nie umiesz czytać ze zrozumieniem debilu

Gość gość
Pis ma nas głęboko w dupie podobnie jak PO -zwykłe ćwoki z Was którzy jak zwykle, zamiast się zjednoczyć i wyjebać wszystkich którzy już byli to tylko się inwektywami obrzucają. Polacy nie uczą sie na błędach. Z takim myśleniem to zostaniecie z starymi górnikami i klechami, to będzie ta wasza Polska. Wkurwia mnie, że Polacy jedynie wyzywaja sie od lewicy i prawicy od PO i PIS - nie umiecie się pogodzić i zostać symetrystami? Nowym pokoleniem, które może zmienić ten chory układ? PIS ani PO nie powinny nigdy wiecej rządzić - pamiętajcie, że Pis wydał na nas wyrok, że jak będzie źle i bunt to będą do Was z ostrej amunicji strzelać , nie zastanawiacie się że czemu to służy , ? tacy durni jesteście i przekupieni? Myślicie, że ile jeszcze nasza gospodarka to wytrzyma? Nie można pisać kretynizmów że oni więcej kradli bo to to chujowe usprawiedliwienie.

Gość gość
nie powinny dostawać 500 plus ci, co nie płacą żadnych podatków tj bezrobotne matki i ojcowie pracujący na czarno, jedną rodzinę już podkablowałam i muszą zwrócić i to sporo :)

Gość gość
a ja wiem skąd się biorą dzieci, kładę starę na wyro, przelecę ją tj. wsadzę k****a do c**y i już jest bachor i 500+

Gość gość
W ogóle nie dziwią mnie takie wyniki

Gość gość
PiSowce durnowate.....

Gość gość
Z Uchodźcami w Polsce jest jak z Yeti. Wszyscy słyszeli, nikt nie widział. Jak ksiądz przyjął taka rodzinę do siebie to oni po tygodniu uciekli do Niemiec. Żaden normalny nie chce tu mieszkać, bo by jeszcze od "Prawdziwych Polaków" po mordzie dostał. PiS potrafi tylko focha strzelać, budować koalicyjki z gownianymi państewkami, o skuteczności jego polityki 27 do 1 mówi wszystko. Dziwi mnie, że tak się pultacie jak obcy zgwałci naszą, ale jak Janusz zgwałci Grażynę to jakoś Pan Jaki nie szczerzy ząbków do kamerki, by na cudzej tragedii zbijać kapitał. I odwalcie się od Ukraińców, bo pochodzicie z kraju, którego obywatele jeszcze 35 lat temu ryzykowali życie pływając zima wpław przez Bałtyl byle dostać się do Szwecji. Rozwala mnie jak Janusz, którego żona podciera tyłek Helmutom odreagowuje komplekcy na Ukraińcach i odwala wielkiego światowca. Zapomniał wół jak cielęciem był. Jakiś Sasza pozbawił was szansy na etacik na stróżówce, że się tej nacji tak czepiacie? Połowa z was nie wyściubiła nosa poza swoją ścianę wschodnią, Niemca widziało w "Czterech Pancernych", a Araba w "Alladynie", ale co się nagadają to ich. Wolę trzymać z Angelą niż dawać Rydzykowi.

Gość apello
Polaków nie interesuje ekonomia tylko polityka, to skąd mają wiedzieć? W dodatku widzą jedynie PO i PIS.

Gość apello
Na 500+ oczywiście my się wszyscy zrzucamy, polscy podatnicy. Tak samo zrzucamy się na pensje dla urzędników, którzy kierują tym systemem. Na polityków, którzy wymyślają te programy. Więc 500+ kosztuje nas baaardzo wiele.

Gość gość
wole dac na polska rodzine niz imigrantowi z afryki

Gość gość
a z angela to ty nie mozesz trzymac bo nie jestes jej rowny, ona potrzebuje Polski do zalatwiania tylko i wylacznie swoich niemieckich interesow. nie jestes dla niej zadnym partnerem. partnerem dla niemiec sa kraje bogate a nie jakas tam Polska

Gość gość
do gość dziś - to sobie szmato daj, ale odpieprz się ode mnie, bo ja nie mam ochoty dawać na nikogo. Jak sobie ktoś naklepie bachorów to niech zapieprza na nie. Do tego teraz dopiero imigranci zaczną przybywać dla 500+, bo to cholerstwo rozmnaża się w zastraszającym tempie jeszcze lepiej jak nasza patologia a robić im się nie chce.

Gość gość
Autorze, wszystko co piszesz jest prawdą, ale naiwnością jest twierdzenie, że likwidacja 500+ zmniejszy nasze podatki o choćby złotówkę. Zresztą już to nie raz przerabialiśmy: ani PiSu ani 500+ nie było kiedy podnoszono stawkę VAT ani kiedy wprowadzano podatek od dochodów kapitałowych. Kiedy obcinano świadczenia socjalne dla niepełnosprawnych (skutkiem zamrożenia progu) - PODATKI SIĘ NIE ZMNIEJSZYŁY. Zrozum jedno: pieniądze w podatkach nie są "twoje" - są rządu. Rząd je zabrał i robi z nimi co zechce, w tym przypadku daje na dzieci, ale jakby chciał to by wydał na ośmiorniczki, czołgi czy też samochód dla Dudy. Rząd nie będzie Cię pytał o zdanie, może masz szlachetniejszy, lepszy pomysł na wydanie tych pieniędzy, ale nikogo to nie obchodzi, bo to nie twoje pieniądze - to pieniądze rządu.

Gość apello
"PODATKI SIĘ NIE ZMNIEJSZYŁY." x Bo musi być partia kapitalistyczna, ale wy nie lubicie Korwina i jemu podobnych to będziecie zdychać przygniecieni podatkami, a bogaci sobie i tak poradzą.

Gość gość
Korwin ani żadna inna partia na obecnej scenie nie jest przeciwna podatkom - postuluje tylko inny sposób ich redestrybucji.

Gość apello
Tak to podaj dokładnie jakie podatki chcą wprowadzić?

Gość gość
VAT, podatki akcyzowe i zdaje się w kilku wywiadach bylo coś o obrotowym.

Gość gość
Łatwo zresztą wyszukać w necie: np. w 2015 r. na blogu Korwin opublikował program w którym jest m. in. punkt 17: Likwidacja wszelkich ulg i zwolnień podatkowych. - znaczy się że podatki jakieś muszą być i to nawet jego zdaniem szczelniejsze niż obecnie.

Gość apello
Ile % VATu, obrotowego i akcyzowego, bo chyba uważasz, że stawka podatku jest ważna, czyż nie? Coś niekonkretnie piszesz, wyborco PISu albo PO bądź niegłosujący.

Gość gość
"Wprowadzenie stabilnego systemu podatków od zasobów naturalnych pozwoli na prywatyzację ich pozyskiwania z uwzględnieniem interesu publicznego." - to z dostępnego online programu partii Korwin (nie wiem czy Korwin nadal nalezy czy już się obraził).

Gość apello
I napisz mi jaki mają wpływ podatki na ceny produktów? :) Chcę wiedzieć.

Gość apello
Nie wie! Nie zna CYFR co jest najważniejsze w podatkach i nie wie do jakiej partii należy Korwin, ale się wypowiada. To są właśnie Ci co głosują na PIS albo PO albo nie chce im się głosować. Dziękuję, do widzenia.

Gość gość
Nie, nie uważam, że stawka podatku jest ważna - ważny jest fakt, że potencjalny rząd Korwina podobnie jak obecny rząd PiS i wszystkie poprzednie nie jest zwolennikiem samodzielnego generowania środków na swoje potrzeby, tylko jest zwolennikiem zabierania zysków od obywateli w postaci podatków. Że akurat Korwin ich nie wyda na 500+ tylko na coś innego też mnie nie interesuje.

Gość gość
wiadomo że grażyna i janusz nie wiedzą skąd rząd ma na to pieniądze

Gość apello
"Nie, nie uważam, że stawka podatku jest ważna" a więc nie wiesz, że mała stawka podatków generuje duże ilości wpływu do budżetu, dokładnie tyle samo co bardzo duża stawka. Nie znasz tego prawa, bo nie interesuje Cię ekonomia. Nie jesteś samodzielnym człowiekiem, dlatego nie jesteś za kapitalizmem. Niesamodzielny nieuk.

Gość gość
Zamiast mnie obrażać może spróbuj w przekonujący sposób wyjaśnić mi dlaczego Korwin pcha łapy do mojej kieszeni zamiast sobie wygenerować własny zysk? Jak ukradnę komuś portfel w którym będzie tylko 2 zł to jest lepsza kradzież niż gdyby było tam 200 zł?

Gość gość
"a więc nie wiesz, że mała stawka podatków generuje duże ilości wpływu do budżetu, dokładnie tyle samo co bardzo duża stawka" - zrozum człowieku, że mnie wcale nie zależy na dużych wpływach do budżetu, nie jest w moim interesie żeby Korwin miał bogaty skarb państwa (może w Twoim jest, nie wiem). Interesuje mnie mój zysk a nie to ile zarobi na mnie Korwin czy ile obecnie zarabia rząd PiS. Ja chcę żeby zarobione przeze mnie pieniądze zostały w moim portfelu.

Gość apello
Kurcze ile Ty masz lat? Bo może gimbusa obrażam, a ja akurat wierzę w młodych ludzi jako jedyną możliwość zmiany na lepsze. Zgadzamy się, że musi istnieć armia? Więc jakieś podatki muszą być.

Gość gość
A kto napisał że musi istnieć armia? Na pewno nie ja.