Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kandydatka00

candida?

Polecane posty

Gość kandydatka00

Witam, mam od około dwóch lat problem ze sobą. Mam bardzo zmienne nastroje, jestem ciągle zmęczona, niezależnie czy się wysypiam czy wstaję wcześnie, mam zawroty głowy, mam ciągle biały nalot na języku a rano strasznie nieprzyjemny zapach z ust :/ do tego często boli mnie brzuch i żołądek (miałam gastro i wyszło że mam luźny wpust przełyku do żołądka i niby to wywołuje bóle, na to biorę Controloc od 1,5 roku), mam ogromny apetyt na słodkie, po prostu pożeram ogromne ilości każdego dnia! Nie umiem się opanować, muszę i koniec, mogę obiadu nie zjeść ale słodycze muszę :( jeżeli nie zjem czegoś przez ok. 3 godz. to zaraz zaczyna mi słabo być... zjem i jest już w miarę dobrze :/ w ciągu tych dwóch lat miałam 3 razy infekcje w miejscu intymnym, raz tak po prostu dostałam tego a kolejne dwa razy zauważyłam, że po Augmentin(leczenie zęba i ucha),a leczone było to clotrimazolum w kapsułkach a później w maści. Ostatnio również wykryto mi grzybki właśnie w uszach. Co robić? Czy mogę mieć Candida??

Gość gość
to candida, poczytaj w necie i przechodz na diete. ja bylam prawie rok i pomoglo. po 3 miesiacach schudlam i poczulam sie rewelacyjnie. niestety to drastyczna dieta, zero cukru. znajdz ksiazke "nie daj sie zjesc grzybom candida". powodzenia. wiem co to za dziadostwo, ale mozna sobie z tym poradzic.

Gość kandydatka00
chciałam jeszcze dodać, że przez te słodycze bardzo przytyłam, źle się czuję psychicznie i fizycznie :/ co mam jeść? jak wygrać z tym napadowym apetytem na słodycze? jakieś badania zrobić? krew ostatnio badana w maju i wszystko dobrze było.

Gość gość
myślę że to może być candida

Gość gość
A jak dlugo te obajwy się utrzymuja? Z tego co slyszalam to candida glownie objawia sie m.in. dolegliwosciami przypominającymi grypę i czasem ciezko wyłapać prawdziwa przyczyne zlego samopoczucia. robilas jakies badania, bylas z nimi u lekarza? Jesli nie to moze zapytaj na edoktor24.pl o poradę. Nawet jesli okaze sie, ze wyniki sa w porzadku to mozesz opowiedziec lekarzowi na czacie o swoich dolegliwosciah i pomoze ci ustalic ich przyczyne.