Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Impregnat czy lakierobejca

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio zastanawiałam się czy wybrać impregnat czy lakierobejcę dla zabezpieczenia produktów drewnianych w ogrodzie. Osobiście nie widzę różnicy między tymi produktami.

Gość Ekspert_Bondex_
Zarówno jeden i drugi środek są dobre w zależności od tego jaki jest cel ich użycia. Impregnat ma za zadanie głównie chronić drewno tworząc specjalną powłokę. Z kolei lakierobejca ma działanie głęboko wnikające w drewno, ale też tworzące warstwę ochronną powierzchniową podobną do lakierów do farb. Z kolei ostatnio pojawił się nowy produkt, a mianowicie lazura do drewna. Daje ona efekt półmatu, a powłoka, którą tworzy jest elastyczna. Nadaje się do każdego rodzaju drewna, do wewnątrz i na zewnątrz. Dzięki zastosowaniu tego produktu drewno jest chronione przed wodą i promieniami UV. Mało tego, uzyskuje się jednolity kolor bez przebarwień i zacieków, bez łuszczenia i pękania. Pozdrawiam ekspert Bondex

Gość gość
Odświeżę temat. Ja się zastanawiam również nad wyborem między impregnatem a olejem. Chodzi o drewniany taras. Impregnat ponoć zabezpiecza drewno przed szkodliwymi zjawiskami typu pogoda czy insekty. A olej to kwestia estetyczna. Czy można liczyć, że olej też zabezpieczy drewno przed niszczeniem?

Gość gość
Mi się wygodnie kupuje internetowo takie rzeczy jak bejce czy impregnaty. Mam spokojny podgląd na wszystkie możliwe środki, mogę sobie na spokojnie wybrać, zamówić bez wychodzenia z domu i tracenia czasu. Najwięcej zamawiam na stronie https://meblopol24.pl/ Przede wszystkim mają sprawdzone, fachowe marki, które robią rzeczy dedykowane zawodowcom.

Gość jacko263
Akurat w kwestii meblopol24.pl to tez moge sie pozytywnie wypowiedziec, a najbardziej to o obsludze bo bardzo dobrze mi doradzili jak szukałem odpowiednich wierteł do drewna także jak macie wątpliwości to mowie wam, ze nie ma po co profesjonalnie wszystko tam przebiega.

Gość lito

Sprawdźcie sobie krakowską firmę Bowit. Ich sklep silikonowo.com.pl działa online. Kupowałem tam dobrej jakości impregnat Dekspol  i jestem zadowolony, bardzo dobrze się sprawdził. Wydajny i skuteczny, cenowo ok. Sklep sprawnie realizuje zamówienia.