Gość gość Napisano Październik 26, 2017 Z poprzedniego związku mam córkę jej ojciec wyparł się jej złożyłam sprawę o alimenty robił dużo problemów w związku z czym sprawy ciągneły się ponad 2 lata w tym czasie w ogóle nie interesował się dzieckiem gdy dowiedział się że ułożyłam sobie życie z innym mężczyzną zaczął bruździć, sąd przyznał mu prawa do dziecka składałam apelację na której prawa te nie zostały nawet ograniczone więc obydwoje mamy te same prawa mimo tego dziecko go nie zna nie przejawia żadnych chęci aby skontaktować się z dzieckiem. Teraz kiedy z narzeczonym planujemy ślub oraz przeprowadzkę zastanawiam się jak to ma wyglądać chce zameldować córkę w innym mieście do czego potrzebuje zgody ojca wiem że będzie wszystko urtudniał czy powinnam składać kolejną sprawę o ograniczenie praw rodzicielskich boję się że będzie to długo trwało a mi zależy na czasie ...czy da się to załatwić w inny sposób czy bez jego zgody nic nie da się zrobić??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach