Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Płacz, furia i złość u 3,5latka w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 3,5letniego synka, ktory we wrześniu poszedł do przedszkola. Jest bardzo gadatliwym i żywym dzieckiem, przed przedszkolem zajmowala sie nim niania, albo babcie, generalnie zostawal z kazdym, jest bardzo otwarty i śmiały. Panie z przedszkola zglaszaja mi notorycznie problem ktory pojawia sie po brzebudzeniu z drzemi, syn niemal zawsze płacze, krzyczy, wygania je, nie pozwala sie dotknąć, nawet bije sie po nogach, rzuca po łóżku! Zadne dziecko tak nie robi. Podobno czasami psuje cos dzieciom np.jedzie autkiem po zabawkach i sie cieszy, ze psoci. Przedszkolanka uwaza ze powinnam pojsc do psycholog, ale ja takiego zachowania nigdy nie widzialam. Owszem syn jak jest zly to mowi czesto zeby go zostawić, wyjsc z pokoju i wyje w nieboglosy, ale to raczej jak chce cos wymusić, a nie budzac sie ze snu. Czy ktos z Was sie z czyms talim spotkał?

Gość gość
Umów się że przyjdziesz na ten moment do przedszkola, schowaj się w łazience, kantorku czy tam mają...i podsłuchasz

Gość gość
Ale co to da, ze posłucham, wierzę paniom bo bardzo dbają o dzieci. Zastanawia mnie czy takoe zachowanie sie zdarza, czy moze ten psycholog jest konieczny. Dodam tylko, ze rozstalam sie z kego tatom i 2 x w tygodniu jest i niego. Oczywiście maz twierdzi ze to moha wina ze syn tak sie zachowuje, ale to generalnie ja odpowiadam za jego zle a on za dobre nawyki

Gość gość
Boże, przepraszam za "tatom" :-D nie wiem jak moglam takiego byka strzelić

Gość gość
Moze nie trzeba go klasc spac w ciagu dnia.

Gość gość
Spi ponad 2h, więc raczej tego potrzebuje.W przedszkolu wszystkie maluchy śpią

Gość gość
Może po prostu stres niewyspanie. Moja córka jak się obudzi a się nie wyspi też ma fochy o wszystko.

Gość gość
Mój dwulatek tak czasem robi w nocy. Neurolog wysyła go do szpitala na badania, bo podejrzewa nie będę pisała co, ale u mojego dziecka jest więcej problemowych syt poza tą mega złością i furią po obudzeniu.

Gość gość
Wg mnie dziecko po drzemce jest zawiedzione, że obudziło się w przedszkolu a nie w swoim łóżku w domu. Poza tym, może ma przerwany sen akurat w momencie, gdy zasypia głęboko, a to jest mega frustrujące nawet dla dorosłego.