Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia112219

Co można przewieźć przez granice z Ukraina ?

Polecane posty

Gość Natalia112219

Witam. Jeszcze w tym roku (2017) wybieram się ze znajomymi na wycieczkę do Lwowa. Będziemy tam jechać pociągiem. Przeszukałam wiele stron z tym co można przewieźć, w jakich ilościach itd, ale niestety nie znalazłam odpowiedzi na to ile można przewieźć baz nikotynowych (baz/liquidow do epapierosow). W styczniu w Polsce takowe liquidy i bazy maja znacznie podrożeć, a na Ukrainie są o wiele tańsze, dlatego przy okazji chciałabym takowe bazy zabrać ze sobą do Polski. Czy ktoś z Państwa orientuje się może jaka jest dopuszczalna ilość ml/l przewozenia takich baz nikotynowych na osobę ? Na wszystkich forach jest wspomniane tylko o wyrobach tytoniowych i jest to podane w gramach. Nie wiem czy mogę kierować się tym, żeby przeliczać ml na gramy czy jest jakaś osobna reguła dotycząca przewozu takich rzeczy ? Próbowałam dodzwonić się do urzędu celnego (niestety bez skutku.) Nawet nie wiem czy w takiej sprawie powinnam kierować się do tego organu. Bardzo proszę o odpowiedź lub chociażby o podpowiedź gdzie mogłabym się dowiedzieć czegoś na ten temat, ponieważ jestem już bezradna.

Gość Natalia112219
czy coś mogę przewieżć nadprogramowo w pochwie [ jest pojemna]? czy sprawdzają?

Gość Natalia112219
Proszę nie podawać się za mnie dwa komentarze wyżej i jeśli jest Pan/Pani taka ciekawa swojej hipotezy to proszę założyć swój temat, a nie zaśmiecać mojego :)

Gość Natalia112219

Zamówiłam uberem i doszło. Pochwa nietknięta 🙂