Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćżal

Jak to zmienić? Żal i myśli mnie niszczą

Polecane posty

Gość gośćżal

Witam. Macie też tak, że żałujecie, że nie postąpiliście inaczej? Ja bardzo. Choć to już dużo lat minęło, ale ciągle jestem zła na siebie za to że nie zareagowałam tak jak powinnam. I to nie jeden raz. Myślę, że moje życie byłoby inne, inaczej traktował by mnie mój mąż, inaczej myślałabym sama o sobie. Czasami jestem za to na siebie bardzo wkurzona, nie potrafię sobie poradzić z emocjami. Jakieś epizody z przeszłości ciągle wracają. Nie wiem jak to zakończyć. Myślę sobie ciągle ale byłam głupia, znajoma twierdzi że jestem i byłam za dobra i to dlatego cierpię. Bo on i tak tego nie docenia.

Gość gość
Żal nic tu nie pomoże. Trzeba to puścić. Po upływie czasu niczego nie zmienisz. Trzeba się pogodzić z podjętymi decyzjami w przeszłości i potraktować to jako lekcję dla Ciebie, lub przyjąć, że los tak chciał bo zadrwił z Ciebie. Ludzie popełniają błędy nie tylko Ty jedna. Przeszłości już nie ma trzeba żyć teraźniejszością. Patrzeć i mieć oczy szeroko otwarte, zwracać uwagę na szczegóły i starać się wszystko robić z myślą o sobie.

Gość gość
Trzeba być małą egoistką, bo okazaną dobroć ludzie nie doceniają.

Gość gość
Mnie tego też nauczyło życie. Czasem zapominam o tym i znów popełniam te same błędy. Trzymaj się zasady, że kto ma miękkie serce musi mieć twardy tyłek.