Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maz nie chce kupić większego mieszkania

Polecane posty

Gość gość
Gdzie wy mieszkacie ze kupujecie mieszkania za 100 tys? Ja w stolicy i tu ceny sa chore np kawalerka 300 tys... :( Nigdy nie uzbieram na mieszkanie...

Gość gość
gość dziś Bardzo ciekawe to dla mnie wszystko. Sami mieszkamy w centrum duzego miasta na 200 metrach na gorze budynku ale niestety ze schodami smutas.gif Wydaje mi sie szalone, zeby z dziecmi mieszkac na 50 metrach. Nawet dla dwojga ludzi uwazach ze te 100-150 quadratow to minimum. X Ja myślę że minimum to 500m2 dla dwóch osób a jak się ma dzieci to 1000m2 żeby było sprawiedliwie :P rozejrzyj się dookoła pewnie same hacjendy dookoła :D A tak serio to niedaleko mnie budują osiedle, mieszkania drogie z tego co wiem większość 2-3 pokojowe ok 48m2-56m2 i wszystkie wykupione, takie są realia w Polsce i jednak ktoś te mieszkania kupuje i nie chce mi się wierzyć że kupującymi są tylko single lub bezdzietni.

Gość gość
dziś ja z mężem kupiłam 65m2 3 pokojowe i zapłaciliśmy 120 000tys ale trochę się naszukaliśmy, mieszkanie w śródmieściu, ładna okolica, dużo udogodnień blisko szkoła, market itp. A mieszkanie kupione w Bytomiu (woj.śląskie). Rodzina wybudowała dom i zależało im na w miarę szybkiej sprzedaży bo chcieli to mieć za sobą ale wcześniej widziałam sporo ogłoszeń za taki metraż ok 160 000. Nie wiem jak z mieszkaniami całkiem nowymi od dewelopera.

Gość Autorkaaaa
Przekabacilam męża, jednak kupujemy coś większego. W poniedziałek była agentka nieruchomosci, wyceniła bardzo korzystnie nasze mieszkanie, od razu powiedziała ze to mieszkanie dla singli lub pary, jeszcze dodała ze absolutnie nie dla rodziny z dzieckiem i mężowi chyba trochę koparka opadła bo od razu przystał na jej warunki a ze gadane ma to dwie godziny ustalaliśmy warunki, głownie maz. Także szukamy czegoś 70-80 m2. W naszym mieście mieszkania takie schodzą po pół miliona wiec jak ktoś tu pisał o 100-150 metrach to jakiś żart, przeciętny Kowalski nigdy sobie na to nie pozwoli i proszę zejść na ziemie i sie otrząsnąć, bo Polska to jednak ubogi kraj jak na skale europejska. Może masz mieszkanie po babci w kamienicy, w takim razie kup sobie za swoje zarobione pieniądze mieszkanie o takim metrażu, jak ja nie lubię przechwalania sie ech tez bym chciała 150 metrów ale musiałabym mieć na to jakiś milion złotych jeżeli miało by być w dobrej lokalizacji.

Gość gość
dziś metraż kafeterianek zawsze trzeba traktować z przymrużeniem oka a nawet oczu :P ostatnio jedna dyskutowała że ma dom 350m2 i że teraz to standard, pracuję w nieruchomościach i wiem co jest standardem na rynku a część osób tutaj nie zdaje sobie sprawy z tego jakie są ceny domów czy czynsze mieszkań z ogromnym metrażem. Kredyt można dostać gorzej jak potem nie stać Cię na utrzymanie...

Gość gość
No w Wawie na jako takie mieszkanie pol miliona to minimum, na pipidowkach to mozna kupowac za 100-150 tys. Moj chlopak mial mieszkanie w Czestochowie 3 pokoje jakies 60m i sprzedal za 140 tysi byl zdziwiony ze w Warszawie nic za to nie kupi. Krakow tez drozeje, ale taki warszawski mokotow 10-12 tys za metr chore csny...

Gość gość
dziś w Katowicach to samo, deweloperskie 26m2 226 000 tys a... klitka masakryczna.

Gość gość
A ja nie chciałabym mieć domu 200m chyba że miałaby tam zamieszkać duża rodzina, wg mnie jest to przesada na 2-4 osoby, mieszkam w 100m i jest mi dobrze ale co kto lubi :)

Gość gość
No my akurat w trojmiescie bliżej centrum szukamy czegoś juz gotowego do użytku, wyremontowanego. A jak ktoś pisze ze 150 to minimum czy standard to masakra gdzie ci ludzie żyją nie wiem ale sa oderwani od rzeczywistości. Budowa domu pod gdańskiem to koszt działki jakieś 200-300 tys postawienie domu w stanie surowym drugie tyle plus ze 150 na wykończenie i umeblowanie, kto ma takie pieniądze na pewno nie przeciętny Kowalski... na naszym osiedlu sa same klitki do 60 metrów i wszystkie sa sprzedane a mieszkania od 400 tys w gore wiec ktoś te mieszkania kupuje