Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w ufo?

Polecane posty

Gość gość

Jeśli nie,to jak wytlumaczycie filmy na których są realne nagrania czegoś czego nie można wyjaśnić. Np: jest zbiór ludzi,obiekt nagrywa się na filmie choć nikt o tym nie wie,póki nie obejrzy filmu.Jak wytłumaczyć załamanie bariery dźwiękowej gdy przelatuje coś szybciej od odrzutowca i setki ludzi nic nie słyszy ? I jak kogoś to nie obchodzi to niech odrazu stąd wyjedzie

Gość gość
oczywiscie ze sa rozne pozaziemskie formy zycia, czym jest Ziemia na cały Wszechświat? hmm, nawet nie wiem czy jakby wypelnil hale sportową od góry do dolu piaskiem to czy Ziemia jako 1 ziarenko piasku na reszte (Wszechświata) jest dobrym porównaniem - dobra skala porownawcza. jestesmy niczym, marnym pylem na potege roznorodnosci "Wielkiego NIeznanego"

Gość gość
No, ja wierzę. A co to jest UFO? To jest coś, co leci, a ja nie wiem, co to jest. Np. ktoś wyrzuci coś z 10. piętra i wtedy to jest UFO.

Gość gość
15:19 Umiesz czytać? Wiec poczytaj temat i w*********j jak masz pisać takie hujnie

Gość gość
Moja mama jest kosmitką:-P

Gość gość
Gosc 15:18- z tym piaskiem to niedalej jak miesiac temu na yt ogladalem program cos z cyklu national geographic i naukowiec powoedzial tak -to mi w pamieci zostalo cyt”cale ziarenka piasku na kuli ziemskiej z pustyn,brzegow morz i oceanow mozemy porownac do ilosci planet” dla mnie to jest cos nie do wyobrazenia. Czy wierze w zycie pozaziemskie? Musialbym byc idiotą by wierzyc ze my jako ziemianie jestesmy sami na planecie ziemia. Trzeba miec niezle wycyckany mozg by nie wierzyc w 100% ze nie ma innej cywilizacji. Jest i choc nie bylem swiadkiem zadnych nadprzyrodzonych sytuacji to dalbym sie zrzucic z wierzowca na beton jesli sie myle.to jest wiecej jak pewne ze sa byty pozaziemskie i nie ma innej opcji

Gość gość
dziś Gosc 15:18 x wow to jestem pod wrazeniem, to z hala sportowa to jednak jest pikus. dla mnie to jest cos niesamowitego, taki ogrom planet, gwiazd, dobry boze, szkoda ze za zycia jednej generacji nie da sie spenetrowac jakąś nadprzyrodzenie szybka i wytrzymalą sonda kosmiczna wszechswiata. on ma w ogole jakis koniec, na jakim etapie on jest>? rozszerzania sie czy kurczenia? czarne dziury- magia

Gość gość
Ta magia to fizyka kwantowa :)

Gość gość
poza tym dalabym sobie reke uciac ze piramidy nie zbudowali rachityczni niewolnicy.. bajka dla dzieci. na discovery science w niedziele przed poludniem zawsze o kosmosie ciekawe programy lecialy

Gość gość
Reptialianie czy jak im tam-jaszczuropodobni rządzą Ziemią, to fakt a nie teoria spiskowa.

Gość gość
jakie sa dowody na istnienie reptalianow?

Gość gość
To nie miejsce na to

Gość gość
Gosc 15:38- ty dalbys sobie reke uciac,ja dalbym sie z wierzowca na beton zrzucic.... kurcze oby temat nie zboczyl nam na boczny tor w koerunku masochizmu i innych zapędow do samookaleczen:-) :) :) co do piramid to w 100% sie zgadzam z toba. Moze gdzies tam jacys niewolnicy tyrali przy kamykach ale nie ma opcji by podnosili kamienne bloki warzące po kilkdziesiat ton. Chocby niewiem jakich dzwigni by uzyli na podniesienie bloku (a bylo ich miliony) Wrzuce wam tu fragment z wypowiedzi naukowca zamieszczone ponizej i pozdrawiam serdecznie. Pomijam już przy tym fakt, że najcięższe belki stropowe ważą ok. 75-80 ton a nie 50, poza tym 90 tonowe bloki Niusere, pochodzącego z V dyn., nie są czymś niezwykłym w porównaniu ze świątyniami grobowymi w Gizie (Dolna Chefrena i Sfinksa), gdzie używano bloków 200-220 tonowych (Bauval i inni). I. Edwards w znanym dziele „Piramidy Egiptu" podaje nawet, że największy blok w dolnej świątyni Chefrena waży 468 ton! W piramidzie Sahure (V d.) jeden z bloków waży 240 ton. W piramidzie Amenemhata III z XII dyn, zainstalowano komorę grobową wykonaną z jednego, 110-tonowego bloku kamienia! Gigantyzm cechuje również komorę grobową Chendżera z XIII dyn (150 tonowe bloki). Tutaj mamy więc prawdziwą zagadkę (transport i dopasowywanie), do której "doświadczenie ciągnięcia 3-tonowego bloku" jest całkowicie nieprzystawalne. Po prostu nie ten rząd wielkośc****anowie egiptolodzy. Problem transportu 200 tonowych bloków szeroko omawia Bauval w Strażniku Tajemnic, str. 32 i nast. Wg prof. Kerisela, 70 tonowy blok z Komory Królewskiej mógłby z wielkim trudem transportować zespół złożony z 600 ludzi. Blok 200 tonowy wymagałby już1,8 tyś. osób, jednakże moim zdaniem przy tych wielkościach trzykrotny wzrost wagi wymagałby o wiele większego niż proporcjonalny wzrostu liczby ciągnących osób. W przypadku tak wielkich bloków problemy pojawiałyby się na innych płaszczyznach — wytrzymałość lin, ceglanej rampy i drewnianych rolek, koordynacja pracy zespołu pociągowego, wykonywalność manewrów, dopasowywanie bloków do już istniejących (nie jest problemem dowleczenie 200 tonowego bloku w dane miejsce, problemem jest dociśnięcie go do już położonych innych bloków 200 tonowych lub większych, ułożenie go z milimetrową precyzją). Podobne dylematy związane są ze sposobem budowy egipskiego Ozyrejonu czy świątyni w Baalbeck (Heliopolis) w Libanie, niemal całkowicie ignorowanej przez współczesną naukę, gdzie używano bloków 900 tonowych a w kamieniołomie po dziś dzień leży blok 1550 tonowy (co można samemu obliczyć znając wymiary ciosu i ciężar właściwy granitu). Jako przykład "prawdziwego wyzwania dla budowniczych" pan Ćwiek prezentuje zdjęcie komory grobowej w piramidzie Chefrena. Przykład niezbyt trafiony, bowiem jest to komora pół-podziemna, gdzie strop wystaje akurat tuż nad powierzchnię gruntu. O wiele większym wyzwaniem był montaż stropu kolebkowego w podziemnej komnacie piramidy Menkaure/Szepseskafa. W tym przypadku nie było nawet miejsca na kolumny ludzi ciągnących za liny.

Gość gość1984
UFO - Unknown flying object tj niezidentyfikowany obiekt latający. Każde coś co lata i nie wiemy co to jest jest UFO. Co do istot pozaziemskich to moim zdaniem bardziej prawdopodobne jest ,że są niż ,że ich niema. Osobiście sam raz widziałem i nawet mam zdjęcie dziwnego światła. ..a tak poza tym to nic więcej nie widziałem na własne oczy dziwnego.

Gość gość
dziś x dzieki wlasnie o to mi chodzilo

Gość gość
900 tonowy blok-ludziska nis ma opcji na ciagniecie linami czegos takiego.piach,rolki z drzewa,jakies tam rampy....to wszystko pod naporem tej wagi w p**dz iec by sie rozwalilo w drobny mak. A teraz wznies takie cos na gore???to nawet nie ma chyba takich dzwigow na swiecie ktore by podniosly na wysokosc piramidy taki kloc 900set ton. Masakra. Patrzcie ludzie jak my malo wiemy o historii,nawet dna morz i oceanow nie poznalismy a wielu neguje zycie poza planetą ziemia:) Ci to są dopiero biedni umyslowo:-). Chyba tak bede szukal kandydatki na zone zadajac pytanie- „wierzysz w ufo?” Ona na to -NIE-, aha ok to w takim razie,dziekuje do widzenia ślubu nima,niebylo i niebydzie ŁOOO. :)

Gość gość
15.53 Oglądałam to na history :)

Gość gość
Ja ma na tel dwa filmiki,i jedno foto.Z czymś mega szybkim.A na focie coś w kształcie odwrocznej misy wysoko nad szczytem góry. Ja byłam na jednym szczycie,a fotografowalam szczyt z nadprzeciwka.Nie ma opcji ze to coś było od człowieka, że balon albo coś. To było dzikie miejsce w górach, nie zamieszkane itd

Gość gość1984
a jakies fajne forum znacie na ten temat ? Gdzie ludzie np wrzucaja prywatne filmiki ?

Gość gość
Niebo było błękitne czyste,upał, a ten obiekt z bardzo wielkiej odległości sfotografować się niesamowicie wyraznie.Zastanawiam się ile miał metrów. Bo znajdowała się od tamtej gory 4godziny pieszo

Gość gość
Niema takiego forum.A ludzie nawet jak wrzuca film to są obsmiani że fejk,fotomontaż.Oni wiedzą co widzą I co sami uchwycili.Dałabym tu filmik który posłał mi kumpel,ale ciężko to zatrzymać w odpowiednim czasie i możecie nie zauważyć ze to leci z niesamowitą szybkością

Gość Lujozo z przedmiescia
Gosc 1984- jedynie na deep webie znajdziesz kilka ciekawostek ktore sa realne. Jak juz wczesniej wkleilem cytat (ten obszerny u gory ) nie ma opcji wtargania takich ciezarow na gore. Musiala byc pomoc bytu nam nieznanego. Pozdrawiam serdecznie